Gazete Vatan Logo

Galaxy Note 4 için ön sipariş başladı

Eylül ayının başında tanıtılan Samsung Galaxy Note 4 barındırdığı özellikler ve önceki amiral gemisi akıllı telefon Galaxy S5'ten de aldığı bazı özelliklerle önceki nesle göre oldukça yol kat etmiş bir akıllı telefon. Bu akıllı telefon, boyutları ve barındırdığı S Pen sayesinde bir not defteri gibi her şeyi yazmanıza ve hatta çizimler yapmanıza olanak sağlıyor.

Galaxy Note 4'te neler var?

DisplayMate adlı uluslararası oluşumun yaptığı testlere göre bu aralar oldukça popüler hale gelmiş olan rakibi iPhone 6 Plus'ı da geride bırakan Samsung Galaxy Note 4 en iyi ekrana sahip cihaz olarak tescillenmiş durumda. Özellikle de 2014-2015 tablet telefon (veya kısaca phablet) savaşının bu iki cihaz arasında yaşanacağı düşünülürse Samsung bir adım önde görünüyor.

Galaxy Note 4, özellik çıtasını çok daha ileri taşıyor. 5,7 inçlik 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekranıyla sRGB renk doğruluk onayı alan cihaz suya karşı dayanıklılığını da IP67 sertifikasıyla ispatlıyor. Bu yüksek çözünürlük ve dayanıklılık sertifikası, şu an için en güçlü rakibi olarak görülebilecek iPhone 6 Plus'ta veya farklı markalardaki rakiplerinde bulunmuyor.

Galaxy Note 4 için ön satış başladı. İnternet üzerinden ön siparişte bulanabiliyorsunuz.

Samsung'un kendi ülkesi Güney Kore'de satışa sunuldu. Ancak görünen o ki yeni Note 4 sahiplerinden bazıları, cihazlarından pek memnun değil. Sorun ise ekran ile çerçevenin arasındaki boşluğun telefonun farklı kenarlarında eşit olmaması.

IT Today'in raporuna göre bir grup Note 4 sahibi, ekranın kenarındaki boşluğun bir kartvizitin veya birkaç sayfa kağıdın sığabileceği genişlikte olduğunu söylüyorlar. Bazı kullanıcılar boşluğun üst veya alt kenarda, bazıları ise telefonun sağ veya solunda olduğunu söylemekteler.

Bununla birlikte bu tür şikayetlerin çok az kullanıcıdan geldiğini, tüm Galaxy Note 4'lerde aynı sorunun muhtemelen bulunmadığını söyleyelim. Yine de Galaxy Note 4, önümüzdeki 4 haftada 140 pazara birden açılacağından böyle bir üretim sorunun yaşanması, Samsung'un başını ağrıtabilir.

Haberin Devamı