Gazete Vatan Logo

Galatasaray'a müjdeli haber

Galatasaray'a Riva arazisi için müjdeli haber geldi.

Galatasaray Kulübü'nün en önemli taşınmazı olarak gösterilen Riva arazisinin belediye tarafından kulübün elinden alınacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Fotospor'un haberine göre, 2010 yılında 840 adet villa yapmak üzere ruhsat alınmıştı. 23 adet villanın temeli atılmış ve yasal olarak bir ruhsat alındığı zaman 2 yıl içinde inşaatın belirli bir seviyeye getirilmesi gerekiyordu. Şu ana kadar yapılan proje dahil tüm işler için 9 milyon TL harcandı.

Top yeni yönetimde

Beykoz Belediyesi ile yapılan görüşmede; arazideki 0.40 konut vasıflı inşaat oranının imar planı gereği yeni bir düzenleme yapılmadığı sürece kulübün değişmez hakkı olduğunu, hemen inşaat yapılmayacaksa ruhsatın yenilenmesinin bir anlam ifade etmediğini, arazide inşaat oranının aşılmaması kaydıyla ne zaman başvurulursa ruhsat verileceği belirlendi.

Bunun üzerine de Yarsuvat yönetimi gereksiz yere ruhsat yenileme ücreti ödememeyi tercih etti. Bu aşamadan sonra yeni başkanın ruhsat yenileme parasını vererek inşaat için çalışmaya başlayabileceği ortaya çıktı.

Haberin Devamı