Gazete Vatan Logo

Galata Kulesi’nde Taylan’la randevu!

500 kamera görüntüsü inceleniyor

İstanbul’da 10 gün önce kayıplara karışan ABD’li Sierra’nın 21 Ocak’ta Taylan adında biriyle mesajlaşıp Galata Kulesi’nde fotoğraf çekmek için sözleştiği ortaya çıktı.

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da 10 gün önce kaybolan Amerikalı Sarai Sierra’nın bulunması için polis çalışmalarını sürdürürken Amerikan Federal Araştırma Bürosu (FBI), İstanbul Emniyeti’ne hayati bir bilgi geçti. Buna göre Sarai Sierra, 21 Ocak 2013 günü saat 11.00’de, Taylan adlı gmail kullanıcısına, “Ben birazdan Galata Kulesi’nin karşısına geleceğim, gelir misin?” mesajı geçti. Saat 11.33’te tekrar mesaj attı ve “Ben çıkıyorum ulaşmak istersen beni telefondan ara” yazdı. Bu mesajın ardından saat 12.45’te Taylan adlı kullanıcı, “Ben oraya geleceğim, umarım wireless’in vardır” diye mesaj attı.

Galata’da randevu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bu kritik bilginin geçilmesinin ardından polis, genç kadının en son mesajlaştığı Taylan isimli bu kişinin peşine düştü. Taylan’ın kendi kimliğiyle mi yoksa takma bir isimle mi genç kadınla görüştüğünü belirlemek için çalışmalarını sürdüren polis, ikili arasında buluşma yeri olarak geçen Galata Kulesi çevresindeki tüm güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Bu kameralar incelenerek buluşmanın gerçekleşip gerçekleşmediği tespit edilecek. Ayrıca, “Taylan” adıyla internetten sohbet eden kişinin yazıştığı bilgisayarın İP numarası da tespit edildi. Polis ekipleri çalışmalarını bu kişiye ulaşmaya yoğunlaştırdı. Polis buluşmaları halinde il dışına çıkmaları ihtimaline karşılık da tüm turizm acentelerine ve seyahat firmalarına da genç kadının bilgileriyle ilgili yazı gönderdi. Genç kadının denize düşme ihtimali de düşünülerek Galata ve Haliç Köprüsü civarında bulunan MOBESE ve güvenlik kamera görüntüleri de incelendi.

4 kez ‘cep’ten konuşmuş

Polis yaptığı araştırmada Sarai’nin cep telefonunu 4 kez kullandığı ortaya çıktı. İlk görüşmesini 8 Ocak’ta Atatürk Havalimanı’nda yaptığını tespit eden polis, bu kişinin odayı kiraladığı Yiğit Yetmez olduğunu belirledi. Havalimanında Yetmez’i arayarak “Ben geldim” diyen Sarai Sierra’nın diğer görüştüğü 3 kişinin de kim olduğunu belirlemeye çalışıyor. Alışverişlerinde sadece İngilizce konuştuğu öğrenilen Sarai’yle ilgili Tarlabaşı’nın arka sokakları, Haliç ve Galata köprüleri civarında da arama yapılıyor. Polis, Beyoğlu’ndaki gece kulübü, bar ve kafelerin aralarında bulunduğu 77 eğlence yerinde de çalışma yaptı.

Bir bavulu boş çıktı

Genç kadının bulunması için tüm ipuçlarını değerlendiren polis, Sarai’nin odasında bulunan iki bavulu ve bir el çantası içindeki eşyaları inceledi. Yapılan incelemede bir bavulunun boş olduğu dikkat çekti.

Çantasında 5 kartvizit

Çanta ve dolu olan bavulda ise 5 kartvizit bulundu. Polis, üçü Sultanahmet ikisi Beyoğlu’nda olduğu tespit edilen, kartvizit üzerindeki isimlerin de ifadelerine başvurdu. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 4 kişinin çeşitli hediyelik eşyalar satan dükkanlarda bir kişinin ise bir kafede çalışan kişi oldukları belirlendi. İfadelerinde Amerikalı kadının dükkan önündeki tezgahlarda eşyalara bakarken, kendisine eşya satmak için İngilizce konuştuklarını belirterek “Hiç Türkçe bilmiyordu. Kendisine bir şeyler satmak istedik. Kendisine her turisite verdiğimiz gibi kartımızı verdik” dedi. Beyoğlu’nda kafede çalışan kişinin de bir daha gelmesi için kafenin kartvizitini verdiğini söylediği öğrenildi.

‘İzleniyor’ şüphesi

İstiklal Caddesi ve Sultanahmet civarında Sarai Sierra’nın bulunduğu mekanlarda kamera kaydı incelemesi yapan polis ekipleri İstiklal Caddesi’ndeki bir AVM çıkışında Sarai’nin iki görüntüsünde takip edildiği şüphesi üzerine polis bir kişiyi de olayla bağlantısı olabileceği şüphesiyle incelemeye aldı. Tüm ihtimalleri değerlendiren polis, genç kadının kaldığı odada uyuşturucu olup olmadığını da aradı. Eşyalarında da uyuşturucu izi arayan polis, genç kadının gidebileceği yerleri incelemeye devam ediyor.

Haberin Devamı