Gazete Vatan Logo
Magazin Galaksi prensesini kaybetti!

Galaksi prensesini kaybetti!

Star Wars serilerinde Prenses Leia karakterini canlandıran 60 yaşındaki ABD’li oyuncu Carrie Fisher, geçirdiği kalp krizi sonrası hastanede hayatını kaybetti. Fisher’in ölüm haberi hayranlarını yasa boğdu

Galaksi prensesini kaybetti!

1956 doğumlu ABD’li aktris, senarist ve yazar Carrie Frances Fisher, ölümüyle herkesi şoka uğrattı. 23 Aralık günü Londra’dan Los Angeles’a giden uçakta yolculuk sırasında kalp krizi geçiren Fisher, yoğun bakıma alınmıştı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Fisher, son olarak geçen sene aralık ayında vizyona giren ‘Star Wars Bölüm 7: Güç Uyanıyor’da eski rolünü yeniden canlandırmıştı. Seneye vizyona girecek olan devam filmi Bölüm 8’in çekimlerine de devam ediyordu.

Sinemaya adanmış bir hayat

Central School of Spench and Drama okulunda 18 ay eğitim gören Fisher, ilk filmi Shampoo’da (1975) Warren Beatty ve Julie Christie ile rol aldı. Ardından 1977 yılında George Lucas’ın klasikleşmiş efsane bilim-kurgu serisi Star Wars’ın orijinal üçlemesi ‘A New Hope’, ‘The Empire Strikes Back’ ve ‘Return of the Jedi’da ve ‘The Force Awakens’da Prenses Leia karakterini canlandırarak kariyerindeki en büyük rolünü üstlendi. Bu rol ile dünya çapında tanınan bir oyuncu oldu. Bu filmden sonra Dan Aykroyd ve John Belushi’nin oynadığı John Landis’in yönettiği 1980 tarihli Cazcı Kardeşler-’Blues Brothers’ filminde oynadı. 1986 yılında ‘Hannah ve Kızkardeşleri’ filminde boy gösterdi. ‘The Burbs’ adlı filmde Tom Hanks ile beraber oynadı. 1990’da Mely Streep, Shirley McLaine ve Dennis Quaid’ın oynadığı ‘Postcards from the Edge’ adlı filmin senaryosunu yazdı. Müzisyen Paul Simon ile sadece bir yıl evli kaldı.

Haberin Devamı

Ünlü oyuncunun 24 yaşındaki kızı Billie Lourd’un Sözcüsü Simon Halls “Billie Lourd büyük bir üzüntüyle sevgili annesi Carrie Fisher’ın hayatını kaybettiğini doğruladı” dedi. Açıklamada ayrıca “Dünyaca sevilen biriydi ve çok özlenecek. Tüm ailemiz dualarınız için sizlere teşekkür eder” denildi.

22 yıl sonra aktörü dirilttiler

2016’nın son haftalarında vizyona giren ‘Star Wars filmi Rogue One: A Star Wars Story’ filminde, serinin tanıdık yüzlerine de yer verilmişti. Serinin ilk filmlerinde Darth Vader’ın müttefiki ve Ölüm Yıldızı’nın komutanı Grand Moff Tarkin’in bu filmde de nasıl oynadığı açıklandı. Bu karakteri canlandıran aktörün 1994’te hayatını kaybetmesinden dolayı bu rolü başka birisi oynadı ve özel efektlerle onun yüzü yeni oyuncuda can buldu. Kullanılan tekniğin görselleri yayınlandı.

Haberin Devamı