Gazete Vatan Logo

Gabar’a bomba yağdı!

Şırnak’ın, Küpeli Dağı kırsalında insansız hava aracıyla tespit edilen PKK’lı teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi. Harekatta 3 terörist öldürüldü, 2’si ise yaralı ele geçirildi

Gabar’a bomba yağdı!

Şırnak’ta insansız hava aracıyla Küpeli (Gabar) Dağı Koçağıl köyü kırsalında bir grup PKK’lı terörist tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye, hava harekatı düzenlendi. Harekatın ardından bölgede yapılan arazi arama tarama çalışmalarında 3 terörist ölü, 2 terörist ise yaralı ele geçirildi. Bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi. TSK’dan yapılan haftalık bilgilendirmede 22-28 Haziran tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Şırnak, Hakkari, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği belirtildi.

Sığınaklar imha

Açıklamada şu bilgiler verildi: İcra edilen operasyonlarda; 1’i sözde lider kadroda olmak üzere toplam 56 terörist etkisiz hale getirilmiş, 15 adet piyade tüfeği ve 1 adet tabanca olmak üzere toplam 16 silah ele geçirilmiş, tespit edilen 22 adet EYP ve 7 adet silah mevzi, sığınak ve barınak imha edilmiş, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Haberin Devamı