Gazete Vatan Logo

G.Kurmay’dan Oramiral Güner’e tweet davası!

G.Kurmay Adli Müşavirliği, Donanma Komutanlığı’ndan istifa eden emekli Oramiral Nusret Güner’i Twitter’da yazdığı ağır sözler yüzünden savcılığa şikayet etti.

GENELKURMAY Başkanlığı Adli Müşavirliği, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına tepki için Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa eden Donanma eski Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner’i Genelkurmay’a yönelik eleştirel tweet’leri nedeniyle savcılığa şikâyet etti. Güner’in Askeri Ceza Kanunu’nun 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngören 95/4 maddesindeki ‘Astlık-Üstlük’ münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik hareketlerde bulunduğu iddia edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatla ifadesinin alınmasını istediği Güner, Genelkurmay’ın kendisine yönelttiği suçlamaya yönelik olarak poliste ifade verdi.

Dava nedeni Tweet’ler

G.Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Mayıs ayı sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan ve Antalya Körfezi’nde icra edilen Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılmış, denizci üniforması giymişti. Emekli Oramiral Nusret Güner de G.Kurmay Başkanı Org. Özel’in tatbikata katılmasını 1 Haziran’da Twitter hesabından şöyle eleştirmişti:

Haberin Devamı

“Genelkurmay Başkanı, amiral üniformasıyla Beyaz Fırtına Tatbikatı için Donanma’da. İyi ki o lekesiz, bembeyaz, kutsal üniformayı zamanında çıkarmışım. Donanma’nın albay ve amirallerinin yüzde 80’ini tasfiye edenler / buna ses çıkarmayanlar utanmadan Donanma’ya geliyor. Utanmayanlar da onu karşılıyor.”

Güner: Susturmak istiyorlar

EMEKLİ Oramiral Nusret Güner, konuyla ilgili olarak Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “5 yaşından itibaren, ‘Deniz subayı olamazsam öleyim’ diye dua eden ben; niçin Deniz Kuvvetleri Komutanı olmama 6 ay kala istifa etmek zorunda kalmıştım? Bu durumda ben konuşmak zorunda kaldım. Amacım Donanma’yı bir daha 30-40 yıl kendine gelemeyecek şekilde darmadağın eden; silah arkadaşlarımı ve komutanlarımı darbeci, casus, fuhuş yapan / yaptıran gibi birer suç makinesi gösteren Balyoz, Casusluk, Poyrazköy, Amirallere Suikast gibi davalara karşı, yüzde 90’ı ile birlikle çalıştığım silah arkadaşlarımın masumiyetlerini haykırmak ve Türk milletinin dikkatini çekmekti. Ben bunları, söz konusu davaların geçersizliğini ortaya koymak için söylerken; bana verilen cevap, bir ölçüde bana yapılan muameleydi. G.Kurmay önce benim TSK sosyal tesislerine girişimi yasakladı. Her orgeneral/oramirale olduğu gibi bana da tahsis edilen özel koruma statümü minimuma indirdi. Şimdi de benim 3 yıla kadar hapsimi istiyor.”

Haberin Devamı