Çeşme'nin en sakin koyunda tatil

Çeşme Ilıca Yıldızburnu Alaçatı’ya 4 km. mesafede olmasına rağmen sakin denizi ve ortamı ile huzurlu tatil yapmak isteyenlerin adresi. 5 yıldızlı otellerin yanı sıra butik otellerin de yer aldığı bölge kalabalıktan uzak kalmak için ideal.

Çeşmenin en sakin koyunda tatil

Şimdilerin popüler tatil beldesi Alaçatı'ya oldukça yakın Yıldızburnu gündüzleri denizin tadını çıkarmak, geceleri ise sahil kenarında bir masada oturup sohbet etmek isteyenlerin tercihi. Klasik eğlence anlayışının alternatifi mekanların yer aldığı bölge aynı zamanda Alaçatı gecelerini de seçenekler arasında sunuyor. Yıldızburnu’nda genellikle rüzgarsız olan denizde 100 metre açılıp karaya baktığınızda kendinizi eski Yeşilçam filmlerinde hissedebilirsiniz çünkü, çoğu 3-4 katı geçmeyen yapılar ve bozulmamış sahil bu havayı fazlasıyla sunuyor.

"Villa Kore’nin bahçesindeki süsler bile hayvan temalı"

Ve bu şahane koyda, uzun yıllar aile evi olarak kullanılmış, şimdi artık butik otele dönüştürülmüş Villa Kore Çeşme; sakinliğin, yeşilin içinde aynı zamanda eğlenceyi de vadediyor. Hayvansever sahipleri sayesinde bahçesinde kedilerin, kirpilerin özgürce gezdiği otel iki binadan oluşuyor. Kendinizi evinizde hissedebileceğiniz ortamı hazırlayan otelin sahiplerinden Ayşen Ertenü, villanın otele dönüşmesi aşamasında arka bahçedeki zeytin ağaçlarını Alaçatı'daki bahçelerine taşıdıklarını özellikle belirtiyor.

Haberin Devamı

"Otelde bulunan odaların hepsi denize bakıyor"

Ilıca’da ne yenir?

Çok sayıda kafe, restoran ve barın yer aldığı Yıldızburnu’nda Kumrucu Şevki’ye mutlaka uğramak lazım. Çeşme’nin en güzel kumrusunu yiyebileceğiniz Yıldız Burnu yakınındaki mekana uğramadan çeşme turunuzu sonlandırmayın.

"İzmir ve kumru birlikte anılır. Tadına bakmadan dönmeyin"

Gözde Balık Restaurant

Deniz ürünleri sunan aile işletmesi mekanda balıklar hep taze ve aynı lezzette.

Rouje

Koyun en başındaki kırmızı ev. 4-5 yıldır çok iyi sushi, steak&burger yapıyorlar.

Mezzaluna

Yıldızburnu’nun en güzel manzarasına sahip iki katlı bu ev-restoran küçük bir soluklanma, içilen şarabın keyfine varmak ve doyasıya sohbet etmek için muhteşem.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR