Rüzgarın çocukları Malta’dan sonra St. Tropez’de yarışacak

Haberin Devamı

Geçen yıl Malta’da yapılan Rolex Middle Sea Race’de birinci olan Arkas Sailing Team bu yıl da St. Tropez’de aynı başarıyı hedefliyor.
Bir denizcilik şirketi olan Arkas, 2001 yılında sosyal sorumluluk projesi olarak Arkas Spor’u kurdu. Firmanın buna bir sponsorluk faaliyeti değil sosyal sorumluluk projesi olarak baktığını belirten Arkas Spor Kulübü Yelken Şubesi Başkanı Mert Oruz, “Gençleri yetiştirelim, sporu yayalım” düşüncesiyle hareket edildi. Bu yatırımların karşılığı da yıllar içinde alındı“ diyor. Oruz Yelken takımını nasıl kurduklarını ise şöyle anlatıyor: “ 2005 yılında yelken şubesini oluşturduk. Voleybolda getirdiğimiz standartları ve profesyonelliği buraya da taşımak istedik ve Arkas Sailing Team’in temellerini attık.”

Rüzgarın çocukları Malta’dan sonra St. Tropez’de yarışacak
KADROLU VE TAM ZAMANLI SPORCULAR İŞ BAŞINDA
“Takım kurulurken şu kararı verdik: Kimse yelken dışında bir iş yapmayacak, sabah yelkenle kalkılacak, akşam yelkenle yatılacak. Hepsi bordrolu ılacak. Tam o sırada Serhat ve Tolga’yla yollarımız kesişti. Serhat aynı zamanda milli takım antrenörüydü. Projemizi anlattık her ikisine. Bir yıl sırf altyapıyı oluşturmak sürdü.
2005’te başlayan bir serüven bu. Kadrolu sporcuya bir maaş verip, o adanmışlığı arıyorsunuz. Bu profesyonellikte adam bulmamız için daha önce yelken yarışlarına katılması ve dışında milli sporcu disiplini almış olması lazım.“
Yelken sporcularının kaldığı lojmanların temizliği de yine Arkas tarafından sağlanıyor. Tam anlamıyla bir ev ortamı yaratıldığı için sporculardan da kendilerini 7/24 spora adamaları bekleniyor.
ISPARTA'DAN SİNOP'A YELKENCİLER
Sergen Birincioğlu: 29.07.1995 Sinop doğumlu. 2003 yılında ailesinin yönlendirmesiyle yelken sporunu tanıdı.
Altuğ Şenermen: 1993 İzmir doğumlu. Yelkene Karşıyaka Yelken Kulübü‘nde ile başladı. Serken Birincioğlu: 1995 Sinop doğumlu. 120 kez milli takım adına yarıştı.
Serkan Yapan: 1987 İzmir Karşıyaka doğumlu. 115 kez milli oldu.
Tayfun Erey: 1989 yılında Avustralya’da doğdu. Yelkene 2003 yılında Karşıyaka Yelken Kulübü’nde yaz kursu ile başladı.
Tuğrul Elbirler: 1977 Isparta doğumlu. 2005 yılından itibaren çeşitli yelken okullarında katamaran ve yat eğitimleri verdi.
Yiğit Çula: 1993 yılında İzmir’de doğdu. 2011 yılında Çeşme Yelken Kulübü’nde antrenörlük hayatı başladı, 2013 yılına kadar sürdü.
Serhat Altay: 1976 İzmir doğumlu. 450 kez milli takım adına yarışlara katılan Serhat Altay LemonSailing School’ un kurucuortağı olup Arkas Spor Kulübü‘nün yelken sporcusu.
Tolga Yağlı: 1977 Samsun doğumlu. Yelken ve yarışçılık hayatına 7 yaşında Karşıyaka Yelken Kulübünde başladı.
Rüzgarın çocukları Malta’dan sonra St. Tropez’de yarışacak
BİR ANDA ŞAMPİYON OLUNMAZ
Mert Oruz Arkas Sailing Team kadrosunun şu an 12 kişi olduğunu belirtiyor ve bu takıma girmek için Türkiye’nin hemen her ilinden başvurular olduğunu söylüyor. “12 kişiden üçü lojmanda kalıyor. Diğerleri İzmir’de zaten. Bu çocukların arasında mühendisler var, geleceklerini bırakıp bu spora adıyorlar kendilerini. O kadar gurur duyuyoruz ki geçen sene Rolex Cup’ı kazandıktan sonra şunu düşündüm: “İçinde sosyal sorumluluk var, profesyonel bir yapı var. Bütçe var. 1 milyon doların üstünde bütçeden bahsediyoruz.” Türkiye’de bu bütçelerin 10’da biri harcanırken biz ciddi bir bütçe koyduk ortaya. Bahsettiğimiz yaşam alanlarını sağlamazsanız gelmezler zaten. Sinop’ta mesela iki çocuk vardı. Küçüklüklerinden beri suyun içerisindeler, herkes tanıyor onları. Ama bir türlü çıtayı yukarı koyamıyorlar. Oturduk anlattık. Her şey adım adım olacak dedik. “Bir anda şampiyon ol gel” denmez. Lojmanda gıdadan ruh sağlığına kadar her şey düşünüldü. Sırf yelken özelinde fitness hocası var. Rehabilitasyon merkezi de bulunuyor. Bu bir program. Tek istediğimiz disiplin...”
Rüzgarın çocukları Malta’dan sonra St. Tropez’de yarışacak
Arkas Yelken Şubesi Başkanı Mert Oruz:
Mert Oruz, 20 yıldır aktif yelkencilik hayatında. Son 15 senedir profesyonel olarak yat yelken yarışlarına katılıyor. Kendisi aynı zamanda Arkas Holding’te 10 yıldır çalışıyor ve 6 yıldır CIO görevini yürütüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR