Lider ve yöneticilerden başarıya götüren sözler

Başarı herkesin hayali ama herkes başarılı olamıyor. Alanında öne çıkmış başarılı isimlerin önerileri bu nedenle önemli. Başarıyı araştıran Mümin Sekman’ın da önerileri dahil, işte dünyanın ve Türkiye’nin öne çıkan isimlerinin başarı tüyoları...

- Her şey muhteşem bir ürünle başlar. Malum, müşterileri dinlemenin önemine de inanırım. Ancak, müşteriler size ertesi yıl bütün endüstriyi değiştirecek, bir sonraki çığır açıcı yeniliği söyleyemez. Bu yüzden çok dikkatli dinlemeniz gerekir ki, bir kenara çekilip işe koyulabilesiniz.
Steve Jobs / Apple
- Para kazanmak ve refah içinde yaşamak için insanın bir stratejisi olması lazımdır. Strateji donuk, katı bir şey değil. Esnek ve değişen bir hedef. Hedefi iyi tayin etmek lazım. Abartılı olan vizyonlar illüzyon olmaya mahkumdur. Vizyonunuzu hangi olanaklar ile elde edeceğinize karar vermeniz lazım.
Rahmi Koç / İş adamı
- Sağlam bir ‘mükemmeliyetçilik kültürü’ yaratın. Kollarınızı sıvayın, ekibinizle beraber çalışın ve onları ihmal etmeyin.Firmanın yararına olduğu sürece kendinizi maskara durumuna düşürmekten korkmayın.Çalışanlarınızı, gezegeni ve karlılığınızı dengelemenin yollarını arayın. Çünkü bunu başarabilmenin yolları mevcut!
Richard Branson / Virgin
- Eğer insanların fikirlerini sorsaydım daha hızlı bir at yapardım.
Henry Ford / Ford Motors
- Gelecekte firmalar, ‘eski tas eski hamam’ kafa yapısından uzaklaşacak. Ayakta kalacak firmalar, kendi ürünlerini kendileri demode edenler olacak. Pazara ilk giren’ firma olmak önemli.
Bill Gates / Microsoft
- Kendinize inandıktan sonra reddedilmekten kesinlikle korkmazsınız.
Stephen King / Yazar
- Başarmak için hem inatçı hem de esnek olmak gerekir. Vizyonunuzla ilgili inatçı, ayrıntılarla ilgili esnek olmanız sizi ileriye götürür. Takımlar büyüdükçe, verimleri azalır. Bu yüzden takımları küçük tutmak gerekir.
Jeff Bezos / Amazon.com
- Başarının birinci gerekliliği, insanın zihinsel ve fiziksel enerjisini, durmaksızın, bıkmadan ve yorulmadan bir soruna odaklayabilmesidir. Böylesine odaklı düşünmek zor olduğu için, bazı insanların düşünmekten kaçmak uğruna yapacaklarının sınırı yoktur! … İnsanların yüzde 5’i düşünür. yüzde 10’u düşündüğünü sanır, yüzde 85’i düşünmektense ölmeyi yeğler!
Thomas Edison / Mucit
- Genelde insanlar, yaptıkları girişimler başarılı olduktan sonra rahat oda ve koltuklarında yakaladıkları bu zaferin tadını çıkarmayı çok sever ve kendini bırakır. Başarıya ulaşmış çoğu projede değişiklik yapmak için genelde korkulur. Facebook’ta kendime ait bir oda ve masam olmadı.
Mark Zuckerberg Facebook
- Ne istiyorsunuz? Önce ona karar verin. Alternatifler arasında tercihinizi yapın. Boşluğu yakalayın. Fırsatları değerlendirin. Bilgi toplumunda insanın değeri arttı. Bilgili insan bilmiş insan değil, bilgideki değişimi izleyebilendir.
Sakıp Sabancı / İş adamı
- “KISS” (Keep it Simple and Stupid- basit olsun, salak olsun)u prensip edindik. Kendi videolarımızı yüklemek için oluşturduğumuz platform sadelik ve basit arayüz sayesinde en çok tıklanan siteler haline geldi. Büyük hayaller kurmadan yola çıktık ve basitliğin çekiciliğinden yararlanarak bugün en çok ziyaret edilen sitelerden birini kurduk. Ve Google 2007 yılında bu sade ve basitlik için 1 Milyar ücret ödedi.
Chad Hurley / YouTube
- Disney’de geçmişe bakarak vakit geçirmeyiz. İleriye gideriz, açılmamış kapıları açar, yapılmamışları yaparız. Meraklı insanlarız. Ve merakımız bize hep yeni yollar gösterir.
Walt Disney Yapımcı
- Terbiye edilmiş bir makine gibi yazının başına geçerim. Bazı törencikler, kurallar, ezberlenmiş alışkanlıklar beni disipline eder. Yazarlık disiplinli iştir. Yüzlerce kuralınız olacak. Bir anlamda kendimi kurallarla döve döve, ite ite, terbiye ede ede yazar yapmışımdır. Böyle yazar olunur. Yazarlığı gösterişli jestler, büyük dramatik hayatlar sanıyorsanız hemen cayın.
Orhan Pamuk / Yazar
- Hiçbir zaman tekniğiniz yeterli değildir, çünkü teknik heceleri söyleyebilme yetisi ya da alfabe gibidir. Eğer nasıl söyleyeceğinizi bilmiyorsanız, bir roman yazamazdınız, başkasına dikte ettirmediğiniz sürece. Kendi sağlam hayal gücünüzü geliştirmek zorundasınız.
İdil Biret / Piyanist
Dünya herkese yetecek büyüklükte. Onun için başkasının yerini kapmaktansa, çalışarak gerçek yerinizi bulun.
Charlie Chaplin / Komedyen
- Hırs yoktur bende ama inatçıyımdır. Birisi bana yapma derse, ısrar eder yaparım! Nasıl ki, her başarılı erkeğin arkasında bir kadın varsa, her başarısız kadının önünde de bir erkek vardır. Onun için kızlar evlenmek için çok acele etmeyin. Önce işinizi bulun sonra hayatı kurun.
Duygu Asena / Yazar
- Eğer yatırım yapmak eğlenceliyse, eğer eğleniyorsanız muhtemelen para kazanamıyorsunuz demektir. İyi yatırım sıkıcıdır. Zenginim çünkü ne zaman hatalı olduğumu biliyorum.
George Soros Yatırımcı
- Yaptığım on şeyden dokuzunun başarısızlıkla sonuçlandığını gördüm. Gençken başarısız olmak istemiyordum, onun için ben de on kat daha çok çalıştım.
Bernard Shaw Yazar
- Gençken risk almak ileriki yaşlara nispeten daha kolay. Bu yüzden inandığınız projeler için risk almanız gerekecektir. Bazen başarıyı o kritik an belirler ama yapacağınız hata bir son değil bir deneyimdir.
Elon Musk /Tesla
Uzaya yayılmadığımız sürece insan ırkının hayatta kalabileceğini sanmıyorum. Bir tek gezegenin başına gelen çok sayıda kaza var. Ama ben yıldızlara ulaşacağımıza inanıyorum.
Stephen Hawking/ Fizikçi
- Mutlaka kendinize has bir kişiliğiniz olsun ve her zaman dürüst olun. Ayrıca iş hayatında güçlü yanlarınızı ön plana çıkarıp, birtakım modern değişikliklere açık olmanız gerekiyor.
Oprah Winfrey / TV yıldızı
- Amaç para değildi. Sadece iyi bir arama teknolojisi oluşturmak isteyen iki hackerdık. Yapılandırdığımız Google’ın nasıl sonuçlanacağı hakkında bir fikrimiz de yoktu. İçimizde sadece yeni bir şey üretme ve üst düzey bir teknoloji geliştirme isteği vardı.
Sergey Brin ve Larry Page / Google
- Yüzünüzdeki çizgiler saygınlığınızın işaretidir ve onları geri planda tutmak için savaşmak zorunda değilsiniz.Yaş ve mutluluk arasındaki ilişki 40’lardan sonra değişiyor ve mutluluk artmaya başlıyor. Kilo vermek için asık suratlı odaklanma yerine hayatınızın en büyük amacı mutluluk olursa dünya daha güzel bir yer olacaktır.
Coco Chanel / Modacı
- Ben en iyisiyim, bunu gözlerimle görmeden önce de söylüyordum. Sakın bana şu işi yapamazsın demeyin. Olanaksız olduğunu anlatmayın. En iyisi olmadığımı söylemeyin. Ben en iyinin de iyisiyim. Benim kadar harika olduğunuzda sıradan olmak zor. Büyük bir şampiyon olmak için öyle olmasan bile öyle davranmalısın.
Muhammed Ali / Boksör
- Yaş aldıkça iki elin olduğunu keşfedersin. Biri kendine diğeri başkalarına yardım eder. Bir insanı başkalarının onun hakkındaki görüşlerinden ya da başkaları hakkındaki görüşünden anlayabilirsin. Hayatı hayat yapan en önemli şey mutlu olmaktır.İşte bu, tüm sorunların en gizli anahtarıdır. Kavga sırasında sesini yükseltme bu seni haklı yapmaz çünkü.
Audrey Hepburn / Oyuncu
- Bir sabah uyanınca yılların nasıl geçtiğine inanamazsınız. Bu süreçte hayatın bir rotası olmadığını anlarsınız. Ancak önünüzde hedefiniz varsa savrulmazsınız.
John Lennon / Müzisyen
- Birini işe alırken üç şeye bakarız: Dürüstlük, zeka ve enerji. Bunların en önemlisi dürüstlüktür. Eğer o yoksa diğer iki özellik sonunuzu getirir. Ne kadar yetenekli olursanız olun, ne kadar çalışırsanız çalışın bazı şeyler zaman alır.
Warren Buffet / Yatırımcı iş adamı
- Başarılı olmak için en önemli tavsiyem; sıkı ve disiplinli çalışmanın yanında, yeni fikirlere açık olmanız ve yeteneklerinizi her zaman ileri taşımanız gerekiyor.
Madonna / Şarkıcı
- İş hayatında başarının sırrı, şaşalı tahminler yapmak değil, değişime anında cevap verebilme yeteneğine sahip olmaktır. Her zaman etrafınızda sizden daha zeki insanların olduğu firmalara gidin.
Jack Welch / General Electric CEO

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR