İstanbul’da gençlere müziği sevdiren mekanlar

Geçmişte Beyoğlu’ndaki 150-200 kişi kapasiteli canlı müzik dinlenen mekanlar yerini binlerce kişiyi aynı anda eğlendiren mekanlara bıraktı.

Kayıkhane - Denize nazır müzik dinleyebileceğiniz mekan

Kayıkhane’de konserler başladığından beri her tarzda müzik dinleyene alternatif var. Arabeskten rock müziğe uzanan konserlerde en kalabalık olan gecede 1100 kişiyi gördüklerini belirtiyor Erkan Ulutaş. Kayıkhane’nin başarısında geçmişte sahip oldukları birikimin yattığını söyleyen Ulutaş, “Bizim koyduğumuz ses sistemleri ile ayrı bir mekan açılırdı. İnsanlar da farkı hissediyor tabii. Kaliteli bir müşteri kitlesi var. Genelde 25-30 yaş üzeri” diyor. Bu arada mekanın restoran kısmının üst katına 1.5-2 ay içinde çok güzel bir bar açılacakmış. Önünde büyük bir de terası olan barın yanı sıra 1300 kişi kapasiteli orta bahçede de bir tiyatro ve yazlık sinema projesi hayata geçirilecek...

İkinci derece tarihi eser restore edildi

Moda Sahil ve Kayıkhane’nin sahibi Erkan Ulutaş, iddialı projeyi nasıl hayata geçirdiklerini şöyle özetliyor: “Zaten sektörün içindeydik ve projeye 2010’da başladık. 4 yıl izinler sürdü. 1935’te Atatürk’ün İngiltere kralını ağırladığı bir bina. Türk-İngiliz yat kulübü olarak kurulan derneğin şimdi kayıkhane olan bölümünde yelkenliler tamir ediliyormuş. İkinci derece tarihi eser olduğu için Anıtlar Kurulu’ndan izin alınırken, kurul bu konu üzerinde çok hassas davrandı. Halka açık günübirlik konaklama ve ağırlama amaçlı tesis haricinde kullanılamaz diye projeye şart koydu. Kayıkhane de zaten konser alanı ve restoran olarak yapıldı.”

Haberin Devamı

DasDas - Ataşehir’e sanatı getirdi

Mert Fırat, Didem Balçın, Harun Tekin, Koray Candemir, Muzaffer Yıldırım, İstanbul Anadolu yakasına yepyeni bir sanat, eğlence ve lezzet noktası kazandırdı.

Yemek, tiyatro ve müziği bir araya getiren DasDas, ziyaretçilerine sanatla iç içe keyifli vakit geçirtmeyi amaçlıyor. İçerisinde bir performans sahnesi, bir tiyatro salonu, bir atölye sahnesi, bir de dünya mutfağı restoranı yer alan mekan, Mart ayında Batı Ataşehir’de kapılarını açtı. DasDas Müzik 350 kişilik kapasitesiyle haftanın altı günü rock, caz ve bağımsız müzik performanslarını ağırlıyor. Sahne 400 kişilik oturma kapasitesi ve meydan yahut çerçeve sahne formuna geçebilen DasDas Sahne, kendi çatısı altında üretilen prodüksiyonlara ve konuk tiyatro ekiplerine, stand up gösterilerine, çocuk oyunlarına sahne oluyor. Koltuklar kaldırıldığında 1200 kişilik bir konser alanına dönüşüyor.

Haberin Devamı

Living Room - Caz müziğin adresi

Caferağa’da Anadolu Yakası’nın ilk ve tek caz kulübü olarak anılan Living Room; sanatı, müziği, eğlenceyi, yemeği bir araya getiriyor. 80 ve 100 kişilik iki farklı sahnesinde caz, blues, etnik, tasavvuf, new age, latin, pop, alternatif müzik türlerinin müzisyenlerini ağırlıyor.
Jolly Joker Vadistanbul - 1500 kişilik mekan
Jolly Joker, Vadistanbul AVM’de sanatçılarla müzikseverleri buluşturuyor. Jolly Joker konseptinde iç dekorasyonu ve son teknoloji ses & ışık sistemi ile Jolly Joker Vadistanbul, yılda 200’ün üzerinde etkinlik yapılan, 2 bin m2 ve 1.500 kişi kapasiteli bir mekan.
IF Performance Hall - Ankara’dan İstanbul’a
IF Performance Hall, 2016’da Ataşehir sonra da Beşiktaş’ta açıldı. IF Performance Hall, İstanbul’da canlı müzik dinlemek isteyenlerin uğrak yeri. Mekanın iddiası: Kadrosu ve kaliteli ses-ışık sistemiyle, dünyanın en iyi müzik festivallerinin ambiyansını ayağınıza getiriyor.
Ağaç Ev - Rock ve blues keyfi
Rock konserleri ile tanınan Shaft’ın yerine açılan mekan Kadıköylü müzikseverlere blues ağırlıklı müzik keyfi yaşatıyor. İddialara göre mekan müdavimlerini yaratacak gibi görünüyor. Beyoğlu’nda hizmet verirken çok sevilen Ağaç Ev’in Kadıköy’de de müşterilerinin üzerinde aynı etkiyi bırakacağı konuşuluyor.
Dorock XL - Ataşehir’e sanatı getirdi
2 bin m2 kullanım alanına, yani istanbul’un büyük kapalı canlı müzik sahnelerinden birine sahip. Dorock stage, dorock cafe & bistro ve dorock baze olarak ayrılan mekanda herkes kendine göre bir şeyler bulabiliyor. İstanbul’un en köklü alternatif müzik mekanlarından Taksim Dorock, 2015 yazında yeni içeriği ve genişletilmiş konsepti ile “Dorock XL” ismiyle Kadıköy’de hayata geçti.
Dorock xl Stage
İstanbul’un en büyük, ses ve ışık sistemi ile en çok tercih edilen kapalı canlı müzik sahnelerinden birine sahip olan Dorock XL, Stage alanında haftanın her günü iki farklı ismi ağırlıyor. Yerli ve yabancı çeşitli müzik tarzlarından usta müzisyenlerin performans sergiledikleri Dorock XL Stage, genç isimlere de sahnesinde yer veriyor. Müzikseverlerin zevklerine göre mutlaka bir alternatif bulabildikleri Dorock XL Stage, konforlu alanı ve iyi müziği ile ilgi çekiyor.
Babylon - 19 yıllık konser mekanı
1999’dan bu yana İstanbul’un sanat hayatında öncü bir yere sahip olan Babylon; mimarisi, akustik tasarımı ve teknik donanımıyla Türkiye’nin en iyi canlı müzik mekanı olarak değerlendiriliyor. Yurt dışı müzik endüstrisi İstanbul’da görülmesi gereken ilk 10 mekan arasında kabul ediyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR