Şairler Güz Şarkıları’nda buluştu

Unutulmaz şairlerin şiirlerini Fazır Say besteledi, Güvenç Dağüstün söyledi Ece Dağıstan piyanoda çaldı ve Güz Şarkıları raflardaki yerini aldı...

Nâzım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Ece Ayhan, Behçet Aysan, Ahmed Arif, Attila İlhan gibi ünlü şairlerin şiirlerinin Fazıl Say bestelerinde yeniden hayat bulduğu, Güvenç Dağüstün’ün solist olarak yer aldığı ve piyanist Ece Dağıstan’ın piyano partisini çaldığı “Güz Şarkıları” albümü, 7 Aralık’ta Ada Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluştu. Yayınlandığı ilk günden beri büyük ilgi gören albüm, kısa sürede aralık ayının En Çok Satan Albümler Listesi’ne girdi ve zirveye yerleşti.

2002 yılında Fazıl Say’ın Nâzım Oratoryosu’ndaki “Bugün Pazar” adlı besteyi de seslendiren Güvenç Dağüstün, Fazıl Say’ın ve Nâzım Hikmet’in yıllar sonra bu albümle, bu kez “Akrep Gibisin” ile yeniden hayatına girdiğini söylüyor. Güvenç Dağüstün, şan tekniği açısından bir hayli zor olan şarkılardaki müthiş yorumuyla, her parçada dinleyenlere farklı bir tat bırakıyor.

Dağüstün ile albümü konuştuk...

Haberin Devamı

Bu albümü insanlar bizim kadar sevdi

Güz şarkıları projesine nasıl başladınız, fikir nasıl gelişti?
Güz Şarkıları Fazıl Say’ın üçüncü şarkı albümü. Fazıl’ın şarkılarının ilk seslendirilişini 2002 yılında yine piyanoda Fazıl Say eşliğinde birlikte gerçekleştirmiştik. Ancak Fazıl bu şarkıları hep bir kadın sesi düşünerek yazdığını söylerdi. İlk iki albümün solisti böylece Serenad Bağcan oldu ve şarkıları muhteşem yorumunladı. Her iki albüm de çok büyük başarı kazandı. Bundan yıllar sonra Fazıl Say yine şiirler besteledi. Sesi bana, tuşları da Ece Dağıstan’a emanet etti. Böylece başladık.
Şairler Güz Şarkıları’nda buluştu
Nasıl bir tepki bekliyorsunuz?
En güzel üretim müzik! Biz çalışırken de kaydederken de çok mutlu olduk. Bitti, dinledik; yine sevdik. Bu albümü en az bizim kadar sevecek insanların olacağına emindik zaten. Sayısı önemli değildi. Ama gördük ki çok kalabalığız. Çıktığımız günden beri birinci sıradayız. Çok mutlu olduk tabii.
Piyasada nasıl bir boşluğu dolduruyorsunuz?
Piyasa benim için hiç ölçü olmadı. Saydığım, sevdiğim bir şey değil. “Piyasa olmama” boşluğunu dolduruyoruz bence.
Dinleyenlerin bir hikayesi olacak

Haberin Devamı

Herkeste başka bir şey yaratsın isterim. Hepsi şiir bestesi. Şiir aslında kişisel bir şeydir ya zaten; herkese başka yerinden dokunur. Bu şarkılar da öyle olsun. Herkesin başka hikayesi olsun dinledikçe. Biz de vesile olmuş olalım. Bir de güzel güzel konserlerimiz olsun tabii. Canlı canlı götürelim müziğimizi.

DİĞER YENİ YAZILAR