70 yaşında da silikon taktırılabilir

Ajda Pekkan’ın 72’sinde göğüslerindeki silikonları yeniletmesi medyada çok konuşuldu. İleri yaşta yapılan estetik girişimlerin sonucu tartışma yarattı. Estetik cerrahlara göre bu yapılabilir ama kalıcılığı tartışılır.

Bayramda Kıbrıs’ta sahne alan Ajda Pekkan’ın göğüslerindeki silikonları yenilettiği dikkatlerden kaçmadı. 72 yaşındaki Pekkan’ın estetik ameliyat yaptırması medyada en çok okunan haberlerden biri oldu. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Prof Dr Reha Yavuzer yaşla birlikte vücuttaki dokuların dayanıklığının azaldığına dikkat çekerek dolayısıyla ameliyatların da kalıcılığının zorlaştığını söylüyor.

Cilt gevşiyor

Estetik müdahalelerin yaşla birlikte dayanıklılığı azalıyor mu?

Yaş alma sürecinde bedenimizde pek çok değişiklik meydana geliyor. Kemik dokularda azalma, cilt altı yağ dokusunda azalma, kaslarda küçülme ve gerginliklerinde azalma, deri dokusunda ise esneklik kaybına bağlı uzama.Tüm bu süreçlerde ister ameliyat yapılmış olsun ister yapılmamış olsun dış görüntümüze yansıyan bir değişim söz konusu. Yaş aldıkça özelliklle 50’li yaşlardan itibaren bu değişikliklerin daha da hızlı meydana geldiğini tıbben biliyoruz. Estetik ameliyat sonrasında da ilerleyen yaşlarda bu süreçler devam ettiği için yıpranmaya bağlı olarak ameliyat ile elde edilen sonuçların korunabildiği süre kısalmakta. Ameliyatlara ek olarak yapılan cerrahi dışı estetik girişimlere olan ihtiyaç miktarı ve sıklığı da artmaktadır.

Haberin Devamı

70, tıbben ileri bir yaş değil

70 yaşından sonra silikon yaptırmak ne kadar işe yarar ve nerelere yaptırılabilir?
70 yaş tıbbi olarak artık ileri bir yaş olarak kabul etmediğimiz bir yaş. Yeter ki bedeninize ve sağlığınıza özen gösterin. Uygun beslenme ve egzersiz alışkanlıkları ile hem fiziksel hem ruhsal hem de sağlık açısından 70’li yaşlarda da yaşınızdan çok daha genç bir performans gösterebilirsiniz. Sağlıklı bir bedene sahip olmanızı sağlamak için düzenli yaptıracağınız check up’larınız ve doğru bir yaşam tarzı bu yaşlarda yaptıracağınız estetik müdahalelerin başarısı için de şart. Silikon ameliyatlarında da diğer ameliyatlarda da başarı sizin bedeninize ve sağlığınıza göstereceğiniz özen ile doğrudan ilişkili.
Yaşla birlikte her kadında meme dokusunda gevşeme, sarkıklık ve bazen de dokularda azalma meydana gelir. Bu tip durumlarda göğüs dikleştirme ve silikon meme protezi yerleştirme işlemleri yapılır. Bu ameliyatları 70’li yaşlardan sonra da rahatlıkla yaptırmak mümkün. Benzer sarkma ve gevşemeler, karın ve kalça bölgesinde de meydana gelir. Bu durumda da yapılabilecek kimi estetik girişimler mevcuttur.
Tek başına estetik yetersiz
Bu silikonların efektif olması için başka neler yapılması gerekiyor?
İleri yaşlarda silikon ameliyatı tek başına çoğu zaman yeterli olmaz. Deri gevşekliğini azaltmak için derinin azaltıldığı dikleştirme işlemleri ve deri altı yağ tabakasının artırıldığı yağ transferi işlemleri de yapılır. Bu sayede hem sonuçlar daha güzel hem de daha dayanıklı hale gelir. Tüm bu kararlar için 3 boyutlu bilgisayarlı analiz sistemleri kullanılır. Yapılan ölçümler ve hastanın ihtiyaçları belirlenerek öneriler şekillendirilir.
Ameliyatsız sıkılaşma mümkün
Bir de son yöntem Kinetik lifting konusunda neler söyleyebilirsiniz?
Kinetik lifting her yaş ta ameliyat olmaksızın sıkılaşma isteyen hastalarda ağrısız ve kesi olmaksızın seanslar halinde düzelme sağlar. Ameliyat kadar büyük sonuç istemeyen bireyler için kolay bir yöntem. Kinetic lifting de başarı tekrarlanan seans sayıları ve verilen solüsyonların içeriği ile alakalıdır. 70’li yaşlarda da yapılabilen kinetik lifting işleminde gerekecek seans sayısı 40’lı yaşlara göre daha fazla olacaktır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR