Sonbaharda tatil başkadır

Yeşilin; sarıya ve kırmızıya döndüğü, güneşin etkisini kaybettiği bir mevsimdeyiz. Tatili denize girip güneşlenmekle sınırlayanlar bu keyfi gelecek yaza erteledi bile. Oysa sonbaharda tatil tam bir kaçamak duygusu yaşatır...

Yeşilin sarıya ve kırmızıya döndüğü, güneşin etkisini kaybettiği bir mevsim sonbahar. Ve tatili; denize girip güneşlenmekle sınırlayanların, dinlenmeyi ve keyif yapmayı gelecek yaza erteledikleri bir zaman dilimi hatta... Oysa sonbaharda tatil yapmanın keyfi başka. Çünkü doğayı saran renk cümbüşünün içinde, ister hafta sonu isterseniz bir hafta boyunca unutamayacağınız kadar güzel sabahlara uyanıp, akşamın oluşunu zevkle izleyebilirsiniz. Gerisi valizinize bir kaç kazak, mont, hırka ve bot alıp yola çıkmanıza kalmış.

Sonbaharda tatil başkadır

Ege'de bir zeytin diyarı Ayvalık

Ege'nin en güzel şehirlerinden biri Ayvalık, Balıkesir'in Ege denizi sınırında ve yılın 4 mevsiminde de ziyaretçisi çok bir tatil bölgesi. Ayvalık otelleri, mimari yapıları, tarihi dokuları ile turistleri şahane bir yolculuğa çıkarıyor. Siz de Ayvalık'ta oksijene doymak, tarih kokan sokaklarda dolaşmak, Şeytan Sofrası'nda güneşin batışını seyretmek ve dünyanın en güzel zeytin yağlarını denemek isterseniz bu mevsimde Ayvalık’a gidin.

Haberin Devamı

Ayvalık'ın kent merkezi ve çevresi görülmeye değer doğal ve kültürel güzelliklerle kaplı. Merkezdeki taş sokaklar, kiliseden camiye dönüştürülmüş tarihi yapılar, evler oldukça etkileyici. Kent merkeziyle birlikte bölgede gezilmesi gereken diğer yerler ise;

Şeytan Sofrası: Lav birikintisi olan Şeytan Sofrası'nın tepe kısmı yuvarlak bir sofra gibi. Alanda demir kafes içinde şeytana ait olduğu söylenen büyük bir ayak izi mevcut

Cunda Adası: Cunda (Alibey Adası), Ayvalık Adaları olarak isimlendirilen irili ufaklı 22 adadan yerleşime uygun tek ada. Ege'deki Türkiye'nin en büyük 4. adası

Küçükköy Sarımsaklı: Ayvalık'ta gezilecek yerlere eklenmesi gerekir.

Güzel atlar ülkesi

Sonbaharda tatil başkadır

Kapadokya, 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lavların yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan, doğanın bir sanat eseri gibi işlediği büyülü bir coğrafya. Adını Kapadokya Krallığı’nın eski ismi olan “Katpatuka”dan alan ve Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya, Uçhisar, Göreme, Avanos, Ürgüp, Derinkuyu, Kaymaklı, Ihlara ve çevresini içine alan bir bölge.

Haberin Devamı

Yeraltı şehirleri kuran, yüksek kayalıklarda delikli mağaralar açan ilk Hristiyanlar, toprağın bereketini güvercin gübreleriyle kuvvetlendirip tarım toplumu gibi ekip biçerek yaşamlarını sürdürmüş. Bir taraftan dünyanın her yerinden gelen turistler, Göreme’deki ucuz pansiyonlarda haftalarca konaklayıp barlarında çılgınca eğlenirken, bir taraftan da yukarılardaki Uçhisar, yakın bir zamanda, bölgenin en çarpıcı kaya otelleri ve şık restoranlara ev sahipliği yapıyor. Esbelli bölgesi gibi, Kapadokya’da da kalınacak bozulmamış yerlerden biri burası.

Manzara noktaları

Tipik bir Kapadokya kartpostalı çekmek için; akşamüstü Göreme-Uçhisar arasındaki Esentepe Mevkii, Kaptan Osman’ın Yeri.

Ürgüp’ün Nevşehir tarafından girişinde solda, “Üçgüzeller” diye bilinen Kapadokya’nın sembolü peribacaları. Ihlara Kanyonu’nun başlangıç ve bitiş noktaları.

Haberin Devamı

Ormanla gölün buluştuğu yer Sapanca

Sonbaharda tatil başkadır

Sonbaharın getirdiği yorgunluktan kurtulmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudu kışa hazırlamak için fiziksel ve ruhsal arınmanın tam sırası.

Sonbaharın yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde hem bedeninizi hem de ruhunuzu yeni sezona Sapanca’nın eşsiz doğasında küçük bir kaçamak yaparak hazırlayabilirsiniz. İstanbul'a sadece 1.5 saat uzakta olduğu için bir günlüğüne bile gidebilirsiniz Sapanca'ya. Göl kıyısında yürüyüşler yapmak, bir öğle yemeği için kıyıdaki restoranlara gitmek için ideal bir yer. Tabii ki fotoğraf çekmek için de. Bölgede bulunan otellerde konaklamak isterseniz seçenek çok değil ama Güral Sapanca ve Richmond Nua Welness-Spa önemli adresler diyebiliriz. Richmond Nua Wellness-Spa, vücudunuzun kış öncesi direncini artırmak için 3, 5, 7, 10 ve 14 günlük detoks programları sunuyor. Nua’da “Raw Food” ve“Green Sıvı” yöntemleri ile uygulanan programların olumlu düşünmeye, enerji seviyesini yükseltmeye, stresi azaltmaya, zinde ve sağlıklı bir vücuda sahip olmaya, bedensel ve ruhsal rahatlamaya etkisi oluyor. Nua'da sıcaklıkları 40 ile 100 derece arasında değişen buhar odaları var. Yani göl kıyısında doğanın içinde hem de 2,700 metrekarelik spa alanında tatil yapmak isterseniz gidin mutlaka. Unutmadan, otel "BeautyFood" menüsünde tamamen doğal ve sağlıklı ürünleri bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Bir sonbahar klasiği Abant

Sonbaharda tatil başkadır

Abant; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmit, Yalova gibi kentlerdeki insanların kalabalıktan ve stresten kaçış noktası. Yemyeşil yaylalar, sakin bir göl ve Bolu’nun dağları ile çevrili olan Abant’ta güne köy kahvaltısı ile başlayın. Sonra çevreyi gezmeye başlayın. Abant’ta tarihi yapılar çok değil. Bolu merkezde camiler, medreseler ve farklı yapılar bulunuyor. Ancak Abant’ta gezilecek yerler içinde sizi en mutlu edecek olanlar yeşil yaylalar ve göl çevresi olacak. Ayrıca:

Yedigöller Milli Parkı

Örmeci Yaylası

Sinekli Yaylası

Samandere Şelalesi

Güzeldere Şelalesi’ni gezip, Bolu’nun tarihi mekanlarını ziyaret edebilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR