Gazete Vatan Logo

Fuarda ‘ultrabook’ rüzgarı

Las Vegas’taki teknoloji şovuna ‘ultrabook’ damgasını vuracak

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2012, yarın kapılarını ziyaretçilere açıyor. 13 Ocak’a kadar açık kalacak fuara damgasını ‘en ince dizüstü bilgisayar’ ultrabook damgasını vuracak. Geçen yıl 100’e yakın tablet bilgisayarın tanıtıldığı Las Vegas’taki fuarda bu yıl Samsung’dan Asus’a, Lenovo’dan Acer’a, Toshiba’dan LG’ye dünyanın önde gelen teknoloji devleri en yeni ultrabook modellerini gün ışığına çıkaracak. Fuarda 50’ya yakın ultrabook’un tanıtılması bekleniyor.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2012, yarın kapılarını ziyaretçilere açıyor. 13 Ocak’a kadar açık kalacak olan fuarda televizyondan bilgisayara yüzlerce ürünün en son örnekleri tanıtılacak. 2 bin 700’ün üzerinde şirketin katıldığı, 150 bine yakın ziyaretçinin beklendiği fuarın açılış konuşmalarını yapacak isimler arasında Microsoft CEO’su Steve Ballmer, Intel CEO’su Paul Ottelini de bulunuyor.

Ayrıca Justen Bieber, Denis Rodman, 50 Cent gibi spor, sinema ve spor dünyasından ünlü isimler de fuarda boy gösterecek. Bu yıl fuara damgasını vuracak olan ürünler ise en ince dizüstü bilgisalarlar olarak nitelendirebileceğimiz ultrabook’lar olacak. Geçen yıl 100’e yakın tablet bilgisayarın tanıtıldığı fuarda bu yıl Samsung’dan Asus’a, Lenovo’dan Acer’a, Toshiba’dan LG’ye dünyanın önde gelen teknoloji devleri ultrabook modellerini gün ışığına çıkaracak. Fuarda 50’ya yakın ultrabook’un tanıtılması bekleniyor.

Lenovo, ThinkPad X1’in Hybrid modeli ve yine ’ThinkPadin ultrabook’u ile iddialı. ThinkPad X1 Hybrid dizüstü, daha önce pazara sunulan Lenovo ThinkPad X1’in tüm teknolojik üstünlüklerini barındıran bu yeni model, ince ve hafifliğinin yanı sıra 10 saate varan yaklaşık 2 kat pil ömrüyle dikkat çekiyor. ThinkPad T430u Ultrabook da ince ve hafif tasarımına karşılık ödün vermeyen performansıyla öne çıkıyor. Kullanıcılara yaklaşık 6 saatlik pil ömrü ve hızlı yeniden başlatma/çalıştırma teknolojileri sunuyor.

Yeni ürünler tanıtılacak

CES 2012’de sadece ultrabooklar değil diğer ürünlerin de en son örnekleri sergilenecek. Örneğin Microsoft’un da Windows 8’li tabletlerini burada gün ışığına çıkarması bekleniyor. CES 2012’nin merakla beklenen yeniliklerinden biri de Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi olacak.

LG ise daha gerçekçi renkler, daha parlak görüntü ve daha yüksek hız sunan 55 inç’lik dünyanın en büyük OLED tele-vizyonunu CES’te ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Sonsuz bir kontrast oranı sunan LG OLED TV ekrandaki görüntünün parlaklığından bağımsız olarak canlı renkler ve en küçük detaylara kadar gösteriyor. Böylece görüntünün tamamındaki renkler ve detaylar, karanlık sahnelerde bile en net ve keskin biçimde korunuyor. Sadece 4 mm inceliğinde ve 7.5 kg ağırlığındaki LG OLED TV duvara rahatça monte edilebiliyor.

Toshiba ise yeni ultrabook ve tablet modellerinin yanı sıra yeni Full-HD 3D CAMILEO Z100 video kamerasını sergileyecek. Toshiba’nın yeni kamerasında bulunan 3D Paralaks Bariyer LCD görüntüleme özelliği sayesinde kullanıcılar 3D çekilmiş videoları özel 3D gözlük olmadan entegre 7.1cm (2.8 inç) LCD dokunmatik ekrandan doğrudan seyredebiliyor.

Üründe 3D moda geçiş yapmak için sadece kameranın üzerindeki 3D tuşuna basmak yeterli...

Haberin Devamı