Gazete Vatan Logo

Fransızlar üretti ilk Türkler binecek!

Dünyada ilk Türkiye’de piyasaya sunulacak

Türkiye’deki sedan rekabeti yeni modellerle kızışıyor. Citroen, yeni C-Elysee’yi dünyada ilk Türkiye’de piyasaya sunacak. Fransız markanın üreteceği her 3 C-Elysee’den biri ülkemizde satılacak.

Fransız üretici Citroen, yeni sedanı C-Elysee’i dünyada ilk olarak Türkiye’de satışa sunacak. Araç, 1 Kasım’da kapılarını açacak İstanbul Autoshow’la birlikte 29 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla yollara çıkacak. C-Elysee, sedan ülkesi Türkiye’de markanın pazar payının artırmasını sağlayacak. İspanya’nın Vigo fabrikasında üretilecek her 3 C-Elysee’den biri Türkiye’ye ithal edilecek.

Citroen’in Türkiye distribütörü Baylas Otomotiv’in Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, sedan satışlarının ön planda olduğu Türkiye’de halen tek ürünle yer aldıklarını, C-Elysee ile atak yapacaklarını açıkladı. Tatoğlu, yeni modelden Kasım-Aralık döneminde 2 bin 100 adet, 2013’te 10 bin adet satış hedeflediklerini ifade eden Tatoğlu, “C-Elysee beklentilerimizi yukarı taşıyacak. Bu yıl sonunda 31 bin 500 adetlik satışla yüzde 4 pay elde edip kendi rekorumuzu kıracağız. Gelecek yıl pazar payımız yüzde 5’e çıkacak” ifadelerini kullandı.

Bahattin Tatoğlu, Türkiye pazarının yeni model açısından büyük önem taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:

“Bu yüzden ilk olarak bizim pazarda satışa sunulmasına karar verildi. Türkiye, sedan modellerin deneyimi açısından bölgede referans olarak kabul ediliyor. Biz de bu modeli doğru konumlandırıp, yüzde 30’u filo, yüzde 70’i bireysel kullanıcı olacak şekilde pazarlayacağız. Satışlarımızın yüzde 75-80’i dizel motorlu olacak. C-Elysee, birçok aile için iyi bir ilk otomobil niteliği taşıyor.”

C-Elysee’nin 1.6 HDi dizel motoru 100 km’de 4.1 litre harcıyor

CItroEn, C-Elysee’i 5 kapılı bir modelin türevi olarak değil, tamamen yeni bir model olarak üretti. Araç dünyanın dört bir tarafında, farklı iklim ve yol şartlarında dört milyon kilometreden fazla test edildi. C-Elysee’de yeni geliştirilen 3 silindirli benzinli motor 1.2 VTi başlangıç versiyonunu oluşturuyor. 72 beygir gücündeki araç, 100 km’de ortalamada 5.3 lt yakıt tüketiyor. 1.2 VTi, manuel ya da otomatikleştirilmiş 5 vitesli şanzımanla satın alınabiliyor. 115 beygir gücündeki 1.6 VTi motorlu C-Elysee ise ortalama 6.4 litre yakıyor. Araçtaki üçüncü motor seçeneği 6 milyondan fazla araçta kullanılarak kendini ispatlamış olan 92 beygir gücündeki 1.6 HDi. Bu motorla C-Elysee, 100 km’de ortalama 4.1 lt. yakıt tüketimi sergiliyor.

İşte Opel’in yeni ‘cabrio’su

Opel, Türkiye pazarına yepyeni bir üstü açık otomobil sunmaya hazırlanıyor. Markanın yeni kumaş tavanlı cabrio modeli Cascada 2013’ün ilk çeyreğinde satıya çıkacak. Cascada’da 1 benzinli ve 1 dizel motor seçeneği bulunuyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, orta sınıf convertible modellerin yüksek fiyatlarla sunulduğunu, Cascada ile bu geleneği bozmak istediklerini belirterek, “Cascada’yı ulaşılabilir bir fiyatla tüketiciye sunacağız” dedi.

Haberin Devamı