Gazete Vatan Logo
Magazin Fransız ve Akdeniz lezzetleri durağı Neni

Fransız ve Akdeniz lezzetleri durağı Neni

Neni Brasserie, son dönemde Anadolu yakasının sevilen mekanları arasında yerini aldı.

Fransız ve Akdeniz lezzetleri durağı Neni

Fransız ve Akdeniz mutfağından tatlar sunan mekan lokal brasserie dekoru ile de fark yaratıyor. Caddebostan Kültür Merkezi’nin hemen yanı başında açılan Neni Brasserie, günün her saatinde keyifli vakit geçireceğiniz bir alan haline de geldi. Anadolu yakasının lezzet tutkunları ile sıkı bir bağ kuran ve şimdiden müdavim mekanlarından olan Neni’yi ortakları Mustafa Taşan ve Ayhan Güneş ile konuştuk.

Neni Brasserie fikri ortaya nasıl çıktı?

Şirketimiz Bolmark Turizm Yatırım olarak edindiğimiz tecrübeyi kullanarak sektöre farklı bir bakış açısı katmak üzere kurduk. Amacımız sıradanlıktan uzak, nitelikli, keyifli bir konsept oluşturmaktı. Neni Brasserie markası bu çabanın sonucu olarak ortaya çıktı.

Mekana girer girmez dekorasyonu dikkat çekiyor. Nasıl bir ortam yaratmaya çalıştınız?

Neni Brasserie, dekorasyonuyla tipik bir Fransız brasserie görünümünde. Kapıdan girdiğinizde kulağınıza gelen caz tınıları ve masalarda bulunan kumaş peçeteler mekana şık bir hava katıyor. Ambiansın bütünü içinde kendinizi hoş ve rahat bir ortamda buluyorsunuz. Mekan sade dekorasyonundaki küçük dokunuşlarla farkını hissettiriyor. Yer karolarından, duvarları süsleyen ayna ve resimlere kadar dekorasyonda kullanılan her detay, dünyaca ünlü brasserielerin izlerini taşıyor. Kapısından girer girmez sizi ahşap dokusu ve yüksek tavanı ile karşılayan Neni Brasserie’de; deri sedirler, thonet sandalyeler ve ahşap masalar tercih ettik. Brasserie lambaları, tablolar, büyük boyutlu eskitilmiş ayna ve vitraylar gibi her detayda da vintage bir hava hakim oldu.

Haberin Devamı

Humus ve soğan çorbasını tatmalısınız

Neni Brasserie’nin yemeklerinde neleri ön plana çıkarmayı tercih ettiniz?

Neni Brasserie’nin mönüsündeki tüm yemekler, en taze ve kaliteli malzemelerle yapılıyor. Mutfakta dondurulmuş ya da mevsiminde olmayan malzemeleri kullanmamaya dikkat ediyoruz. Burası tipik bir lokal brasserie, dolayısıyla her yemekte Neni dokunuşu ve farklılığı var. En bilindik yemeği yerken bile farklılığı yakalayabileceğiniz bir lezzet katmaya çalıştık. Dolayısıyla mönüde Fransız, Akdeniz yemeklerini görseniz de bu mutfakta yediğiniz her şeyin içinde Türk damak lezzetine uygun dokunuşlar olduğunun altını çizmek lazım. Mönümüzü özellikle kısa ve öz bir şekilde oluşturduk. Seçim yaparken kafanızı karıştırmıyor. Her damak tadına uygun seçenek bulabilirsiniz. Kahvaltı seçenekleri, Yunan ve Türk mutfağından mezeler, salatalar, kömür ızgarada pişirilen, döküm tavalarda servis edilen güveç yemekleri, balık ve et seçenekleri mönüde yer alan lezzetler arasında.

Haberin Devamı

Buraya geldiğimiz zaman mutlaka tatmamız gereken tatlar neler?

Soğan çorbası, güveçte feta peyniri, kıtır pastırmalı humus, portakallı ıspanak salata, keçi peynirli karamelize soğanlı tart, sostanza usulü limonlu tavuk, ızgara bonfile madalyon, güveçte peynir dolgulu köfte gibi yemeklerimiz mönüde öne çıkan lezzetler arasında. Neni pot de creme, pavlova ve limonlu mascarpone mousse gibi farklı tatlıları da misafirlerimize sunduk.

Mekana dair gelecek planlarınız var mı?

Amacımız, kısa sürede beğeni kazanan ve müdavimleri oluşan Neni Brasserie’yi klasik, uzun soluklu, kendini sürekli geliştiren bir marka olarak yaşatmak.

Haberin Devamı

Hafta sonu partilerine devam!

İstanbul’un popüler mekanlarından ve “Mahalle Kafesi” konseptiyle büyük ilgi gören Setup, hafta sonları büyük ilgi gören sokak partilerine kaldığı yerden devam ediyor. Setup’ın Boğaz manzaralı sokağında gerçekleşecek etkinlik GoJu’nun nefis sokak lezzetleriyle 19.30’da başlayacak. Geceye özel setin başına geçecek olan hip hop dünyasının sevilen ismi Fuat Ergin ise 21.00’dan itibaren müzikleriyle geceye renk katacak. Keyifli bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, eğlenceli sokak partisini kaçırmayın.