Gazete Vatan Logo

Fransız öpücüğü!

Peugeot Türkiye, 2014’te daralması beklenen pazarda yenilenen 308 ile büyümeyi planlıyor. Fransız markanın Genel Müdürü Bergeretti, “Yeni 308’in rüzgarıyla 35 bin 35 adetlik satış hedefliyoruz” dedi.

PEUGEOT Türkiye bu yıl daralan pazarda baştan aşağıya yenilenen 308 modeliyle büyümeyi hedefliyor. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti, 2014’te otomotiv pazarının yüzde 17 daralacağını ve satışların 760 bin adet seviyesine ineceğini söyledi.

Yeni 308’in Girne’de gerçekleşen test sürüşlerinde sorularımızı yanıtlayan Bergeretti, yeni 308’in satışlarına önemli ivme katacağını belirterek, “Bu yıl 3 bin 500 adet 308 satmayı planlıyoruz. 308 lansmanı, kısa sürede popüler olan 2008 modeli, 208’in yükselen satış performansı ve kendini ispat eden 301 ile 35 bin 35 adetlik satış hedefliyoruz” dedi.

Peugeot Türkiye, 2013’te 34 bin 34 adetlik satışa ulaşmıştı.

Elinde hesap makinesi gözü sürekli ‘euro’da

MARC Bergeretti, döviz kurundaki artışlar, 1 Şubat’ta devreye girecek kredi önlemleri ve ÖTV artışının Fransa merkezi endişelendirdiğini söyledi. Bergeretti, “Gelişmelere üç aylık periyodlarla bakmak lazım. Kimse ne olacağını, kurun nereye gideceğini bilmiyor. Mart’ta otomotiv pazarıyla ilgili daha somut öngörüler yapabiliriz” dedi.

Otomobil fiyatının sabit olduğunu ancak euronun sürekli yükseldiğini belirten Bergeretti, şunları kaydetti: “Ayda bir kura bakıp, ona göre fiyatlarla oynuyoruz. Kurda bir zıplama gerçekleşirse fiyatları anında yeniliyoruz. Ancak durum şimdi çok farklı. Piyasada birçok belirsizlik var. Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) kararı, son vergi artışı ve yeni kredi uygulamaları piyasayı etkiliyor. Ancak bizi en çok kur zorluyor.”

Dokunmatik ekran ‘i-Cockpit’ devrimi

yeni 308 yeni platformu sayesinde daha kompakt boyutlara ulaştı, ağırlığı da 140 kilogram azaltıldı. Araçta en fazla dikati çeken özellik i-Cockpit adı verilen kokpit tasarımı. Orta konsoldaki 9.7 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran sayesinde klimadan müziğe kadar birçok fonksiyon kumanda ediliyor.

Haberin Devamı