Gazete Vatan Logo

Fransa’yı Le Pen’e karşı koruyacaklardı

Fransa’da hükümet ve güvenlik yetkililerinin, cumhurbaşkanlığı seçimlerini aşırı sağcı Le Pen’in kazanması halinde ülkede karmaşa yaşanmasını engellemek için bir ‘acil koruma’ planı hazırladığı ortaya çıktı

Fransa’yı Le Pen’e karşı koruyacaklardı

Fransız medyası, ‘Yürüyüş’ hareketi lideri Emmanuel Macron’un zaferle çıktığı cumhurbaşkanlığı seçimlerini, aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisi lideri Marine Le Pen’in kazanma ihtimaline karşı ‘gizli bir plan’ hazırlandığını ortaya çıkardı. L’Obs dergisi, 39 yaşındaki Macron’un kazandığı seçimler öncesinde, aralarında bakanların da olduğu küçük bir grubun kendilerini ‘en kötü ihtimale’ hazırladığını yazdı.

Fransa cumhuriyetini koruma’ amacı taşıyan plan, ilk etapta geniş çaplı sokak gösterileri yaşanması ihtimaline karşı güvenlik güçlerinin alarma geçirilmesini öngörüyordu. Plana göre Le Pen’in seçilmesi halinde parlamento acil toplayarak siyasi durumu ‘donduracak’ ve görevden ayrılacak Sosyalist Başbakan Bernard Cazeneuve’ün koltuğunda kalmasını sağlayacaktı. Plana göre Cazeneuve genel seçimlere kadar görevine devam edecekti.

Macron’un desteği artıyor

Fransa’da gelecek ay gerçekleşecek genel seçimler öncesinde yapılan anketler, Macron’un lideri olduğu ‘Yürüyüş’ hareketine olan halk desteğinin yüzde 32’ye kadar yükseldiğini gösteriyor. Macron’un geçen hafta açıkladığı kabinedeki isimlere yönelik halk desteği ise yüzde 61 seviyesinde.

Haberin Devamı