Gazete Vatan Logo

Fransa o saldırganı teslim etti!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de geçen 24 Mayıs'ta Yahudi Müzesi'ne elindeki otomatik tüfekle girerek dört kişiyi öldürdükten sonra kaçan ve Fransa’da yakalanan Mehdi Nemmouche iki ülke arasındaki görüşmelerin ardından yargılanmak üzere Belçika'ya teslim edildi.

Fransız M6 kanalının haberine göre, Paris'in Batı banliyösündeki Versailles Mahkemesi, Marsilya’da yakalanan, suçlamaları reddeden Mehdi Nemmouche hakkında 26 Haziran'da, uluslararası arama kararı olduğunu göz önüne alarak Belçika'ya iadesine karar verdi.

Karar üzerine İsrailli bir turist çift, Fransız vatandaşı bir kadın ve bir Belçika vatandaşını öldürdüğü öne sürülen şüpheli Nemmouche, dün Paris'teki cezaevinden alınarak Brüksel'e götürüldü. Federal polis merkezine götürülen ve sorguya alınan Mehdi Nemmouche beş günlük süre içinde yargıç önüne çıkarılacak.

Mehdi Nemmouche’nin 2013 yılında Suriye’ye giderek cihatçılar safında savaştığı ve Fransız iç istihbaratı tarafından fişlendiği, Lübnan ve Türkiye’ye gittiği de öne sürülmüştü. Fransa’daki kayıtlara göre Mehdi Nemmouche, üç aylıkken bakıcı yurduna, 17 yaşında babaannesinin velayetine verildi. Mehdi Nemmouche, 2007-2012 yılları arasında, Belçika ve Fransa arasında işlediği soygun, araba hırsızlığı gibi suçlardan iki yıl ceza alarak hapis yattı. 2012’de Suriye’ye giden Nemmouche, burada silah eğitimi aldı. Nemmouche’un cihatçı örgütlerle cezaevinde temasa geçtiği ve 2013 yılında Suriye, Türkiye ve Lübnan’a gittiği bilgisi yer aldığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı