Gazete Vatan Logo

Fransa DEAŞ'ı da besliyor

Fransa, DEAŞ saflarına terörist gönderen ülkeler sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Havar, Mera, El Bab, Çobanbey, Cerablus ve Azez’de yargılanan DEAŞ’lı sayısının 900’ü aştığını belirten Cerablus Mahkemesi Hakimi Ebu Firas, “İthal teröristler arasında Fransız vatandaşları ilk sırada yer alıyor” dedi.

Fransa DEAŞ'ı da besliyor

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de terör kalıntılarını temizleyen güvenlik birimleri, Fırat Kalkanı bölgesinde DEAŞ hücrelerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Son 3 ayda El Bab, Cerablus, Azez bölgelerine sızmaya çalışan 150 DEAŞ'lı yakalandı. Fırat Kalkanı bölgesinde, MİT, Emniyet ve Özel Kuvvet birimleri tarafından ortaklaşa yürütülen operasyonlarda yakalanarak cezaevlerine koyulan DEAŞ’lı sayısı 800’ü aştı. Yargılanan DEAŞ'lı sayısı da 900 oldu.

ŞEHİTLERİN İNTİKAMI ALINDI

Türk Güvenlik Birimleri tarafından yakalanan DEAŞ'lıların arasında, El Bab'da kaçırılarak şehit edilen Jandarma Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ve Muhammed Duran Keskin’in katillerinden Ebu Dücane kod adlı terörist de bulunuyor. El Bab kırsalında kamufle durumda yakalanan Ebu Dücane, kaçırma eylemini gerçekleştirdiği 2 teröristin de TSK tarafından El Bab'ta öldürüldüğünü söyledi.

İLK SORGUSUNDA İTİRAF ETTİ

Uzun süreli bir istihbarat çalışması sonrası yakalanan Suriye asıllı terörist Ebu Dücane, ilk sorgusunda şehit astsubayların kaçırılma ve katledilme olaylarına iştirak ettiğini itiraf etti. Rakka’dan gelen bir emirle bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyleyen Ebu Dücane, El Bab sürecinde sözde emirlerin büyük çoğunluğunun Batı’dan gelen teröristlerden oluştuğunu söyledi. Ebu Dücane, “Rakka, Musul gibi bölgelerde CIA tarafından destekleniyorduk. Hama, Humus ve Halep kırsalında gerçekleşen eylem, çatışma ve militan nakillerinde ise El Muhaberat'tan destek gördük” dedi.

Haberin Devamı

FRANSIZ TERÖRİSTLER İLK SIRADA

PKK/PYD'ye yardım açıklaması yapan ve Münbiç’e asker göndereceğini duyuran Fransa, DEAŞ saflarına terörist gönderen ülkeler sıralamasında da ilk sırada yer alıyor. Cerablus Mahkemesi Hakimi Ebu Firas, Havar, Mera, El Bab, Çobanbey, Cerablus ve Azez hapishanelerinde yargılanan DEAŞ’lı sayısının 900’ü aştığını söyledi. Cerablus Mahkemesi Hakimi Ebu Firas, “Yabancı teröristleri Havar ve Çobanbey bölgelerinde tutuyoruz. Şu ana kadar yakalanan ithal terörstler arasında Fransız vatandaşları ilk sırada yer alıyor” diye konuştu. (Yeni Şafak)

Haberin Devamı