Gazete Vatan Logo

Fransa'daki terör saldırısı için tüm dünya ayağa kalktı!

Fransa'daki Bastille Ulusal Bayramı'nda bir araya gelen vatandaşlara yapılan hain saldırıya tüm dünyadan tepkiler yükseldi.

Fransa'daki terör saldırısı için tüm dünya ayağa kalktı!

TÜRKİYE

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı. Bakan Çelik, kınama mesajını Twitter hesabından İngilizce olarak paylaştı. Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, terör her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlik olmalıyız."

RUSYA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, “Putin, Fransız mevkidaşı Hollande’a bir telgraf göndererek bu insanlık dışı ve barbarca terör saldırısına yönelik üzüntülerini dile getirdi” dedi. Peskov, Putin’in telgrafında “Rusya, bu kötü günlerde Fransa ile dayanışma içindedir ve ölenlerin acısını paylaşmaktadır” ifadelerinin kullanıldığını kaydetti.

Putin’in saldırı haberini ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında aldığını da belirten Peskov, “Fransa ile bu zorlu günlerde dayanışma içindeyiz ve aralarında çocukların da bulunduğu saldırıda ölenlerin acısını paylaşıyoruz. Rusya olarak terörü kınıyoruz ve hiçbir şekilde haklı yanı olmayan teröre karşı mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz, yapılabilecek her şeyi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALMANYA

Almanya Başbakanı Merkel: Almanya, terörizmle mücadelede Fransa'nın yanındadır. Merkel, Asya-Avrupa Toplantısı (ASEM) nedeniyle bulunduğu Moğolistan'da yaptığı açıklamada saldırıyı yorumlamak için kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirtti. Şansölye Merkel günün dayanışma günü olduğunu vurgulayarak, ''Almanya terörizme karşı Fransa'nın yanındadır.'' dedi. Merkel terörizmle mücadeleyi tüm zorluklarına rağmen kazanacaklarını vurguladı. Angela Merkel ayrıca ulusal kurtuluş günü kutlamalarında böyle bir saldırının meydana gelmesinin kutlamaları hüzün gününe çevirdiğini ifade etti.

İSVEÇ

Nice’te en az 80 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının ardından yazılı bir açıklama yapan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, saldırıyı "şiddetle" kınayarak, "Bu, açık ve demokratik toplumumuza yapılmış bir saldırıdır" dedi.Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Poroşenko, Twitter hesabından Fransızca yaptığı açıklamada, "Nice kentinde korkunç saldırı. Şoktayım. Bütün Ukrayna halkı ile birlikte Fransa'da hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AVRUPA BİRLİĞİ

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: - "Bunun hüzünlü noktası, saldırıya uğrayanların, özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği kutlayan insanlar olması. Hepimiz, şiddete ve nefrete karşı mücadelede mağdurların aileleri, Fransız halkı ve hükümetiyle birlikteyiz"

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLER

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı. Obama, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Nice kentinde düzinelerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan “korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını” belirtti. Dualarının hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu ifade eden Obama, yaralılara da acil şifalar diledi.

Haberin Devamı

ESTONYA, LETONYA VE BELÇİKA

Estonya, Letonya ve Belçika, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına tepki gösterdi. Estonya Başbakanı Taavi Röivas, sosyal medya aracılığıyla yayımladığı mesajında, "Nice'teki Ulusal Gün kutlamaları sırasında masum insanlara yapılan korkunç bir saldırıyı gördüğüm için harap oldum. Düşüncelerim Fransızlarla." ifadesini kullandı. Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de mesajında ,"Nice'teki barbar ve korkunç terör saldırısını kınıyoruz. Letonya, kederli ve üzüntü içinde olan Fransa ile dayanışma içinde." değerlendirmesinde bulundu.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınadı. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kadın ve çocukların da bulunduğu 80 kişinin öldüğü, yaralıların da olduğu terör saldırısının şiddetli bir şekilde kınandığı bildirildi. Nice'teki terör saldırısı sonrası Fransa ile dayanışma içinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın terörle mücadelede dost Fransa'ya her türlü desteği vermeye hazır olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı