Gazete Vatan Logo

Fransa'da uçak düştü!

Alman Germanwings Havayollarına ait Barcelona-Düsseldorf seferi yapan Airbus A320 tipi GWI9525 sefer sayılı uçuş Fransa'da düştü. Uçakta 144 yolcu ile 6 mürettebat bulunduğu açıklandı

Fransa'da uçak düştü!

Fransa'da 150 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında Türk yolcuların da bulunduğuna dair açıklamalara Dışişleri yetkilileri yanıt verdi.Yolcular arasında 39 Türk yolcu olduğu iddia edilirken Dışişleri yetklilileri uçakta Türk kökenli Alman vatandaşı 1 yolcu olduğunu açıkladı. Bakanlık, 39 Türk yolcu var bilgisinin doğru olmadığını, başka Türk yolcu olup olmadığına dair araştırmaların sürdüğünü açıkladı. Uçaktaki yolcuların yakınları, kazanın ardından Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'na geldi. Gelenler arasıonda bir Türk ailesinin de olduğu görüldü.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU ÖLEN TÜRK YOLCUNUN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Fransa'da düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin sorulara, "Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlenmeden önceki soyadı Çelik olan Muradiye adında bir soydaşımızın olduğunu tespit ettik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında bir yolcu var ama Türk olup olmadığını bilmiyoruz" şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak da bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Yolculardan 67'si Alman vatandaşı

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings’in Yönetim Kurulu Sözcüsü Thomas Winkelmann, Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri üzerinde düşen uçakta, 67 Alman yolcu bulunduğun açıkladı. Diğer ölen diğer yolcuların hangi ülke vatandaşı oldukları araştırılırken A320 tipi Airbus yolcu uçağının Barcelona’dan 09.51’de havalandığı, Fransa saati ile 10.45’de Fransa'nın güneyindeki Alpes-de-Haute-Provence bölgesi üzerindeyken aniden iniş moduna geçtiğini, 8 dakika irtifa kaybettikten sonra 10.53'de ise radarlardan kaybolduğu açıklandı. Düşen 24 yaşındaki uçağın son rutin kontrölünün dün, kapsamlı bakımının 2013 yazında yapıldığı kaptan pilotun Airbus'la 6 bin saatten uzun uçuş deneyimi olduğu ve 10 yıldan bu yana Lufthansa'da görev yaptığını açıkladı.

Haberin Devamı

Kazada ölenler arasında Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Haltern kasabasından Barcelona'ya okul gezisine 2 öğretmenleri ile giden 16 lise öğrencisinin bulunduğu ifade edildi. Yolculardan 45'inin İspanya vatandaşı olduğu kaydedildi.

Radar kayılarına göre uçak hızla irtifa kaybetti ve çakıldı.

Uçağın dağlık bir bölge olan Massif de Trois Eveches bölgesine düşmesinden dolayı enkaza ulaşmanın oldukça zor olacağı belirtiliyor.

Yayınlanan grafiğe göre; uçak düşerken hızında hiçbir değişim olmuyor. Normal şartlarda uçaklar düşüşe geçtiğinde hızları artış gösterir.

LUFTHANSA'DAN İLK RESMİ AÇIKLAMA

Germanwings'in sahibi Lufthansa Havayolları CEO'su Carsten Spohr, Lufthansa'nın resmi twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"4U 9525 sefer sayılı uçuşa ne olduğunu henüz bilmiyoruz. 4U 9252'te bulunan yolcularımızın ve mürettebatımızın aileleri ve arkadaşılarına en derin üzüntümü bildiririm. Eğer korkularımız doğruysa, bu Lufthansa için kara bir gün. Sağ kalanlar bulmayı umuyoruz."

Haberin Devamı

UÇAK 24 YAŞINDAYDI

Airfleets.net internet sitesi, düşen Airbus uçağının 1991'den beri Lufthansa bünyesinde hizmet verdiği ve 24 yaşında olduğunu açıkladı.

Germanwings, Lufthansa Havayolları'nın daha hesaplı uçuş imkanları sunan firması. 1997 yılında kurulan şirket, 2002 yılında Germanwings adını aldı.

Fransa'da Alman uçağının düştüğü kaza bölgesinden ilk fotoğraf

LUFTHANSA CEO'SUNDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Lufthansa CEO'su Carsten Spohr: 4U 9525 sayılı uçuşa ne olduğunu bilmiyoruz. Korktuklarımız doğruysa, bugün Lufthansa için kara bir gün.

AIRBUS A320 4 AY ÖNCE DÜŞMÜŞTÜ

Airbus A320 tipi uçak en son 28 Aralık 2014 tarihinde Endonezya AirAsia Havayolları 8501 sefer sayılı uçuş sırasında Cava Denizi'nde düşerek, uçaktaki 162 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

DÜŞEN UÇAĞIN ROTASI

Uçağın rotası AirLive.net tarafından şöyle gösterildi.

Uçağın uçuş rotasının dışında uçması akıllara kaçırılma ihtimalini getirdi.