Gazete Vatan Logo

Fransa’da terör paniği

Başkent Paris’te ve Disneyland eğlence parkında terör saldırısı hazırlığındaki 5 DEAŞ militanı yakalandı. Montferrier-sur-Lez Kasabası’nda misyoner evini basan maskeli kişi, bir bakıcıyı öldürüp kaçtı. Kısa sürede yakalandı.

Fransa’da terör paniği

Ocak 2015’ten bu yana 3 büyük terör saldırısıyla sarsılan Fransa’da polisin aylardır sürdürdüğü soruşturma sonucunda, eylem hazırlığındaki bir DEAŞ hücresinin ele geçirildiği açıklandı. Polis, geçtiğimiz hafta sonunda Strasbourg ve Marsilya’da düzenlenen operasyonlarda 7 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılardan ikisi daha sonra serbest bırakılmıştı. Polisin yaptığı son açıklamada, gözaltındaki 5 kişinin DEAŞ örgütüne mensup oldukları kaydedildi. Zanlıların başkent Paris’in en ünlü caddelerinden Champs-Elysees ile yılbaşı pazarının yanı sıra Disneyland eğlence parkını hedef alan silahlı saldırı hazırlığında oldukları belirtildi.

Teröristlerin 1 Aralık’ta bahsi geçen yerler dışında metro istasyonları ve bir polis merkezini de vurmaya hazırlandıkları söyleniyor. Operasyon talimatlarını Irak ve Suriye’den aldıkları belirlenen zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 tabanca, bir otomatik ve bir yarı otomatik silahın ele geçirildiği ifade edildi.

Fransa, 2015’te Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısından bu yana terör alarmı seviyesini en üst düzeye çıkarmış durumda.

Haberin Devamı

Fransa’nın güneyinde bulunan Montferrier-sur-Lez Kasabası, önceki akşam emekli misyonerlerin kaldığı huzurevine düzenlenen baskınla sarsıldı. Polis, ‘Green Oaks’ adlı merkeze giren maskeli bir kişinin, merkezde kalan 60’a yakın misyonerle bakıcıları rehin aldığını açıkladı. Merkezdeki görevlilerden birisinin saldırganın elinden kaçmayı başarması üzerine durumdan haberdar olan polis, merkeze geldiğinde eylemci tarafından bıçaklanarak öldürülmüş bir görevlinin cesediyle karşılaştı.

Saldırgan olayın ardından kayıplara karışırken polis kasaba ve çevresinde geniş çaplı bir insan avı başlattı. Montpellier Savcısı Christophe Barret, DEAŞ ve benzeri örgütlerle bağlantısı bulunmayan saldırganın eylemi ne amaçla gerçekleştirdiğinin henüz bilinmediğini söyledi. Polis, eylemcinin merkezden kaçarken bıraktığı silahın da oyuncak olduğunu açıkladı.Merkezde uzun yıllar Afrika’da misyonerlik faaliyet gerçekleştirdikten sonra emekliye ayrılan rahip ve rahibelerin kaldığı belirtiliyor. Öte yandan Fransız polisi kayıplara karışan saldırganı kısa sürede yakaladı.

Haberin Devamı