Gazete Vatan Logo

Fransa’da park yeri yüzünden Ali’yi döverek öldürdüler

Fransa’da yaşayan 43 yaşındaki Ali Ünlü, 3 çocuğu ve eşiyle birlikte gittiği alışveriş merkezinin otoparkında 2 kişinin saldırısına uğradı, 2 günlük hastanedeki yaşam savaşını kaybetti. 2 katil tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fransa’da park yeri yüzünden  Ali’yi döverek öldürdüler

Fransa’da yaşayan 43 yaşındaki Ali Ünlü, Cumartesi günü 3 çocuğu ve eşiyle birlikte gittiği Tours şehrindeki Atlantis Alışveriş merkezinin otoparkında 2 kişinin saldırısına uğramış ve hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü, 2 günlük hastanedeki yaşam savaşını kaybetti. Biri 21 diğeri ise 24 yaşında olan 2 katil zanlısı tutuklandı. 16 yaşındaki kızı da saldırganlar tarafından darp edildi.

Olay, Ali Ünlü’nün ailesiyle geçtiğimiz cumartesi günü saat 18.30 civarında Saint-Pierre-des-Corps’taki Atlantis alışveriş merkezine gidip aracını otoparka park etmek istemesiyle başladı.

Cumhuriyet savcısı Jean-Luc Beck olayı şöyle anlattı: Bir kadın ailesinin park etmesi için bir yer ayırıyor. Ancak bu yere Ali Ünlü park ediyor. Bu arada aniden siyah bir Mercedes, Ali Ünlü’nün aracının hemen arkasına yanaşıyor. Ve bu sırada bir kavga patlak veriyor. Çok şiddetli, yumruk ve tekmelerle Ali Ünlü’nün bilinci kayboluyor. Komaya girip beyin kanamasından hayatını kaybediyor. Her iki taraf da belli ki birbirlerini tanımıyordu. Failler mağdurun ölümünü anlamıyor. Ali Ünlü’nün otoparktan çıktıklarının farkında olduğunu, buna kızdıklarını ve hakaretlere de dayanamadıklarını söylüyorlar.

Haberin Devamı

Savcı, olayın ardından 24 ve 21 yaşlarındaki iki saldırganın tutuklandığını belirtti. Sanıkların 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Zanlıların hırsızlık ve dolandırıcılıktan şüpheli iki kişi olduğunu belirten Komiser Gruselle, “Cumartesi gecesi iki kişi kişi tutuklandı” dedi. Bu durumda üçüncü ve dördüncü birey yok, çünkü ağlarda kalan bazı yorumlar öneriliyor.

Olay yerindeki bir başka tanık ise, çığlık duyduğunu, özellikle de Ali Ünlü’nün çocuklarının çığlıklarını duyduğunu söyledi. “Bazı insanlar müdahale etmeye çalıştılar ama iki adam daha fazla sinirlenip vurdu” diyen tanık şunları anlattı: Hâlâ çocukların çığlıkları duyabiliyorum. O gece uyumadım. Olay korkunçtu. Ve hepsi bir park yeri için tüm. Güvenlik bir dakika sonra geldi ama iş işten geçmişti.