Gazete Vatan Logo

Fransa'da Müslümanlar, İslam karşıtlığıyla mücadele için toplandı

Fransa'da Müslüman sivil toplum örgütleri, İslam karşıtlığıyla mücadele için bir araya geldi.

Fransa'da Müslümanlar, İslam karşıtlığıyla mücadele için toplandı

Ülkenin Lyon kentinde, Müslüman sivil toplum örgütleri, "İslamofobi Karşıtı Oturum" isimli toplantıda buluştu.

Irkçılık ve İslamofobi Gözlemevi (ORIW) ile Müslüman Maneviyatı ve Katılımı (PSM) derneklerinin organize ettiği toplantıya, Adalet Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP), Adalet Konseyi, Fransa Müslüman Öğrenciler Birliği ve Fransa İslam Konseyi'inden temsilcilerin de bulunduğu 200'e yakın temsilci katıldı.

"Müslüman karşıtı karakterler" ve "Medya içeriği" başlıklı iki ana oturumdan oluşan toplantıda, Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş ve Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF) eski Sözcüsü Yasser Louati konuşma yaptı.

ORIW Lyon Başkan Yardımcısı Atilla Şahin ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının Fransa'daki Türk, Kuzey Afrikalı ve Sahra altı ülkelerinden isimleri bir araya getirdiğini belirterek, bu birlikteliğin Müslümanların Fransız toplumundaki görününürlüğünü arttırmada oldukça faydalı olduğunu söyledi.

İslam karşıtlığıyla mücadelede farklı grupların istişarede bulunmasının önemine dikkati çeken Şahin, sayılarının yaklaşık 6 milyon olduğu tahmin edilen Fransa'daki İslam toplumunun sesini duyurması için böyle toplantıların gerekliliğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Öte yandan toplantıda, Müslüman toplumunun gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanmasının önemi ve kadınlara ilişkin konular da ele alındı.