Gazete Vatan Logo

Fransa'da iki rehine krizi daha!

Fransa'da Versay ve Montpellier'de iki patlama meydana geldi. Montpellier'de bir kuyumcuda rehine krizinin yaşandığı iddia ediliyor.

Fransa'da iki rehine krizi daha!

AP muhabiri, El Arabiya muhabiri ve RT'nin iddiasına göre Fransa'da iki yeni rehine krizi vakası yaşanıyor.
Al Arabiya ve Fransız kanalı BFM, Fransa'nın Montpellier kentinde yeni bir rehine krizi yaşandığını ileri sürdü. İddiaya göre olay kentin merkezindeki bir kuyumcuda yaşandı. Öte yandan Versaille kentinde de bir rehine krizinin yaşandığı iddiaları var. Buna karşılık Montpellier'de yaşanan vakanın basit bir soygun olabileceği de belirtiliyor.
Olayların diğer iki terörist eylemle bir bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor.
Polis kuyumcu dükkanını kuşattı
Fransa'nın güneyindeki Montpellier şehrinde iki kişinin, kuyumcu dükkanını basıp bir kişiyi rehin aldığı bildirildi. Polis, dükkanın etrafını çevirdi.
Olay akşamüstü saatlerinde Fransa'nın güneyindeki Montpellier'nin merkezinde yer alan Rue de La Loge üzerindeki bir dükkanda gerçekleşti. Yerel basına göre olay bir hırsızlık vakası olarak başladı ancak daha sonra boyutu değişti.
Dükkanın etrafı güvenlik çemberine alınırken çevredeki mağazalarda bulunan müşteriler de tahliye edildi.
'PARİS'TEKİ OLAYLARLA BİR İLGİSİ YOK'
Fransa Adalet Bakanlığı yetkilisinin yaptığı açıklamada; "Montpeiller kentindeki kuyumcuda yaşanan olayın Paris'teki diğer terör olaylarıyla bir ilgisi yoktur" denildi.
FRANSA İKİ GÜNDÜR ŞOKTA
Ancak son iki gündür ülkede yaşananlar yüzünden, kentteki vatandaşlar arasında büyük panik yaşandı. Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine çarşamba günü düzenlenen saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın ardından kaçan saldırganlar, bugün Paris yakınlarında kıstırıldı ve saatler sonra yapılan operasyonda iki saldırgan öldürüldü. Öte yandan dün de Paris'in merkezinde bir kadın polise silahlı saldırı düzenlenmişti. Polis, olayı gerçekleştiren kişinin bugün kimliğini tespit ettiğini açıkladı. Bundan kısa bir süre sonra Paris'teki bir koşer marketini basan silahlı bir kişi, içeridekileri rehin aldı. Kısa bir süre sonra rehin alma olayını gerçekleştiren kişinin dünkü kadın polis saldırını da düzenleyen kişi olduğu ve Charlie Hebdo saldırganlarıyla bağlantısının bulunduğu ortaya çıktı. Charlie Hebdo saldırganlarına operasyon düzenlendiği sırada markete de operasyon düzenlendi ve saldırgan öldürüldü.

Haberin Devamı