Gazete Vatan Logo

Fransa'da Fillon: Yarışa devam

Yolsuzluk skandalından sonra büyük tepki gören ve kan kaybeden merkez sağın cumhurbaşkanı adayı Filon, yarışa devam edeceğini açıkladı.

Fransa'da Fillon: Yarışa devam

Fransa’da hakkında soruşturma açılan Cumhuriyetçilerin adayı François Fillon, tepkilere rağmen cumhurbaşkanı adaylığından çekilmiyor.

Fillon'un Mayıs ayındaki seçimlere katılacağını açıklaması, uluslararası haber ajansları tarafından son dakika olarak duyuruldu.

Son olarak François Fillon ve eşi hakkındaki soruşturmayı Fransız Ulusal Mali Suçlar Savcılığı’na bağlı sulh yargıcının devraldığı açıklanmıştı. Savcılık ayrıca bu kararın ardından Cumhurbaşkanı adayı hakkında kovuşturma başlattı.

Skandal, Fillon’un eşi Penelope'ye parlamenter danışmanı sıfatıyla milletvekili maaşı ödenmesiyle patlak vermişti. Penelope Fillon’un, 1998’den itibaren hiç çalışmadan 8 yılda 500 bin euro maaş aldığı ortaya çıkmıştı.

Son anketlere göre aşırı sağcı Marine Le Pen'in önde götürdüğü cumhurbaşkanlığı yarışında, Fillon'un kazanma ihtimali gittikçe düşüyor.

François Fillon 2002’de merkez sağ hükümete bakan olarak katıldı, eşi de bu tarihten itibaren Fillon’un yedek milletvekili Marc Joulaud’un kağıt üzerinde danışmanlığını yaptı.

Haberin Devamı