Gazete Vatan Logo

Fransa’da evlilere yönelik çöpçatan sitesi kızdırdı!

Katolik aileler, kadınlara ‘evlilik dışı ilişki imkanı sağlayan’ dünyanın en büyük çöpçatan sitesi Gleeden’in kapatılması için mahkemeye başvurdu

Fransa’da Katolik Aileler Derneği, çöpçatan sitesi Gleeden’in toplu taşıma araçlarında yer alan kışkırtıcı reklamlarına kızıp hukuk davası açtı. Derneğin başkanı Jean-Marie Andres, “Bireyler arasında cinsel ilişkiyi teşvik eden pek çok internet sitesi var. Ama Gleeden evlilik içinde aldatmayı esas alıyor. Açıkça evli kadınlara evlilik dışı cinsel ilişki fırsatları sunuyor. Ama Fransız halkı ve parlamentosu, evliliğin bir kamusal taahhüt olduğu konusunda birleşmiş durumda” dedi.

2,3 milyon abone

BBC’nin haberine göre Gleeden sitesi ise suçlamalara karşı savunma mekanizması yerine tam tersi bir çaba içerisinde. Sitenin reklamlarının odağında evli kadınlar bulunuyor. Reklamlarda açıkça, evli kadınlara, eşlerini aldatmanın “yanlış değil, eğlenceli olduğu” fikri veriliyor. Otobüs ve metrolarda asılan afişlerden birinde, gelinlik giymiş alımlı bir genç kadın görülüyor. Yeni gelinin söz veren parmaklarını arkasında tutmasıyla, “verilen taahhütlerin aptalca olduğu” mesajı aktarılıyor. 2009’da kurulan sitenin Avrupa çapında 2,3 milyon abonesi var. ABD ve diğer ülkelerde de faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

Gleeden: Biz icat etmedik

Gleeden sitesi sözcüsü Solene Paillet de, “Pek çok abonemiz, gizli bir bahçe edinmeleri sayesinde evliliklerini sona erdirmemeyi başardıklarını anlatıyor” diyor. Paillet’in asıl vurguladığı noktaysa, ifade özgürlüğü. “Aldatma kavramını biz icat etmedik. Biz burada olsak da, olmasak da sadakatsizlik devam edecek” diyen Paillet, “Bizim tek yaptığımız bir talebi karşılamak. İnsanlar reklamlarımızı görüp şok geçirebilir, kimse bunu yapmakla yükümlü değil. Bir reklamda güzel bir otomobil gördüğünüzde onu satın almak zorunda olmuyorsunuz. Kendi kararlarını kendileri versinler” şeklinde konuşuyor.

Site kapatılabilir

AİLE hukuku avukatları “Medeni Kanun’un 212. Maddesinde ‘Evli çiftler birbirlerine saygı, sadakat, yardım ve destek vermekle yükümlüdür’ deniyor. Fransız yargıçları yasaları yorumlamakta serbest olsa bile, çok fazla manevra alanları bulunmuyor. Site kapatılabilir” görüşünde.

Haberin Devamı