Gazete Vatan Logo

Frankfurt’un yıldızları geliyor

Otomotiv devleri Frankfurt Fuarı’nda 159 yeni modeli sergiliyor. Yeni araçlar, yollara çıkmak için gün sayıyor

Frankfurt’un yıldızları, Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulacak. Yılın son 3 ayı çok hareketli geçecek.

Yeni Dacia Duster yollara çıkıyor

Dacia’nın kompakt SUV modeli Duster yenilendi ve ilk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilendi. Araca ilk bakışta 2 adet krom kaplı şerit ile yeniden tasarlanan ızgara, yeni hava giriş kanalı, 16 inç jantlar ve gündüz sürüş lambaları dikkati çekiyor. Duster’daki bir başka önemli yenilik motorda gerçekleşti. 90 ve 110 beygir güç üreten 1.5 dizel ile 105 beygir gücündeki benzinli motorun yanına 125 beygirlik yeni TCe motor eklendi.

6 ileri manuel şanzımana sahip bu motorla 100 km’de ortalama 6 litre yakıt harcanıyor. Dacia MEDIA NAV, hız sınırlayıcı, arka park desteği, Euro 5 versiyonlarda standart olan Elektronik Denge Kumandası (ESC), araçta öne çıkan donanımlardan birkaçı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yenilenen Dacia Duster’ı yılsonuna doğru satışa sunacaklarını açıkladı.

Audi’nin Nanuk’u

Audi’nin iki kişilik spor otomobil konsepti Nanuk, Frankfurt Otomobil Fuarı’nın en fazla ilgi çeken modellerinden biri oldu. Araçta,

544 beygirlik güç üreten 5.0 litrelik V10 turbo motor bulunuyor. Yukarı doğru açılan kapılarıyla ilgi odağı olan Nanuk Quattro, 100 kilometre hıza 3.8 saniyede ulaşabiliyor.

‘i8’ tam şarjla 500 km gidiyor

Elektrikli araçlara 2 milyar euro yatırım yapan BMW, fuarda sportif modeli i8’i ilk kez sergiledi. i8, dolu yakıt deposu ve tam olarak şarj edilmiş bataryasıyla 500 km’nin üzerinde menzile erişebilme özelliğine sahip. Melez otomobilde, 231 beygir gücünde 1.5 lt hacimli TwinPower Turbo benzinli motor ve 131 beygir güç üreten elektrikli motor yer alıyor. BMW i8, 100 km/s hıza 4.5 saniyenin altında ulaşıyor.

Skoda’da yeni hedef 1.5 milyonluk satış

Skodanın Frankfurt’taki en önemli yeniliği, markanın ilk orta sınıf hatchback modeli Rapid Spaceback oldu. Spaceback sportif tasarımıyla Avrupa pazarında kendine yer bulmaya çalışacak. Skoda’nın Türkiye’de ilgi gören otomobili Rapid’in Spaceback yani hatchback versiyonu 2014’ün ilk çeyreğinde ithal edilecek. Skoda’nın fuardaki diğer yenilikleri makyajlanan Yeti, Rapid Sport ve Octavia’nın sportifversiyonu RS’ti. Skoda, bu yıl 8 yeni ürünü pazara sunmuş olacak.

Şirket ürün atağıyla 2018’te yıllık satışlarını 1.5 milyon adede yükseltmeyi planlıyor.

Alfa 4C Kasım’da asfaltı ağlatacak

Alfa Romeo’nun, Ekim ayından itibaren dünya pazarına sunulacak yeni Giulietta ve MiTo modelleri ile coupe 4C, Frankfurt’ta göz doldurdu. Merakla beklenen Alfa 4C, Kasım ayında Türkiye’de yollara çıkacak. Otomobilde 240 beygir güç üreten 1.8 litrelik motor yer alıyor. 4C, 4.5 saniyede 100 km/s hıza çıkıyor. Alfa 4C’nin fiyatının 100 bin euro olması bekleniyor.

Yeni 308 için geri sayım başladı

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, ürün atağına kalktı. Peugeot CEO’su Maxime Picat, 308’i baştan aşağıya yenilediklerini ve yeni modelle iddialı olduklarını kaydetti. Yeni 308, Türkiye’ye Şubat 2014’te gelecek. Peugeot’nun Frankfurt’ta dikkati çeken bir diğer modeli de 308’in sportif versiyonu 308 R Concept oldu.

Rakiplerine meydan okudu

Daimler, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda adeta gövde gösterisi yaptı. Evsahibi marka, amiral gemisi S-Serisi’nin coupe versiyonu ve yeni modeli GLA ile otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. GLA, BMW X1 ve Audi Q3’ün rakibi olacak. Crossover segmentinde yer alan araç, 2014’te ülkemizde satışa sunulacak.

Haberin Devamı