Gazete Vatan Logo

Françoise Atlan ve Özlem Taner CKM’de..

Françoise Atlan ve Özlem Taner İstanbullu müzikseverlerle buluşacaklar

10 ülkeden müzik gruplarının katıldığı (Yunanistan’dan Eleftheria Arvanitaki, Bosna-Hersek’ten Amira, Bulgaristan-Avusturya’dan Martin Lubenov & Jazzta Prasta Band, Arjantin-Uruguay’dan Tango Negro Quartet, Azerbaycan’dan Sevda Elekberzade), “2.İstanbul Dünya Müzikleri Festivali” kapanış konseri 19 Aralık Pazartesi saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Konserde, Françoise Atlan ve Özlem Taner İstanbullu müzikseverlerle buluşacaklar.


Françoise Atlan

Cezayirli bir diplomat baba ile müzisyen bir Fransız anneden doğan ve şimdilerde Fas’da yaşayan şarkıcı Françoise Atlan, ilk albümü “Sefarad Romansları” ile tanındı. Piyano ve müzikoloji dallarındaki konservatuar eğitiminden sonra, Fas’dan Amerika’ya, İspanya’dan Japonya’ya dünyanın dört bir yanında konserler verdi; ünlü müzisyenlerle projeler gerçekleştirdi. Arap-Endülüs ve Sefarad şarkılarının yanısıra, Akdeniz’in tüm dillerinde şarkılar söyleyen Atlan, dünya müziğinin önemli ustaları arasında yer alıyor. Sanatçı, İstanbul’da ünlü Cezayirli ud sanatçısı Fouad Didi eşliğinde, “Granada’nın Ruhu” başlıklı bir program sunacak.


Özlem Taner

Kapanış gecesinin diğer yıldızı Özlem Taner, geçen ay Kopenhag’da düzenlenen WOMEX 2011 Dünya Müzikleri Fuarı’nda ülkemizi temsil etti. Gaziantep doğumlu şarkıcı ve müzik öğretmeni Özlem Taner, “Sağır Oda”, “Yersiz Yurtsuz” gibi dizilerdeki müziklerle ve “Beynelmilel” filminde söylediği “Seher İnende” ağıtıyla tanındı. Anadolu’nun farklı dillerinde türküler söyleyen ve “3 Kadın” topluluğunun solisrlerinden biri olan sanatçı, Avrupa’dan Avustralya’ya dünyanın pek çok ülkesinde konserler verdi.

Sanatçının Kalan Müzik'ten çıkan "Türkmen Kızı" isimli albümü İngiltere'de en çok dinlenen albümler arasına (top10 listesine) girdi. Ünlü world müzik dergisi FolkRoots'un övgüyle söz ettiği sanatçının albümü BBC’de en çok dinlenen 5 albümden biri oldu.

Haberin Devamı