Gazete Vatan Logo

Franchise bedeli yok 100 kilo da bedava

Çiğ köftede dünya markası olmak isteyen ve bu yıl 1.050 şubeye ulaşmayı hedefleyen Komagene, yeni iş modeli geliştirdi. Komagene; bu yıl sonuna kadar 10 bin TL+KDV franchise bedeli almayacak. Üstelik açılışta da bayiye 100 kilo çiğ köfte hediye edecek.

Franchise bedeli yok 100 kilo da bedava

Türkiye’nin en büyük etsiz çiğ köfte franchising ağı olan Komagene, bir yandan yurt içinde 1.000 şubenin üzerine çıkma planları yaparken bir yandan da yurt dışında büyümeyi planlıyor. Bu yıl sonuna kadar Türkiye’de 1.050, yurt dışında 35 şubeye ulaşmak isteyen şirket, yurt içinde yeni iş modeliyle büyüyecek. Yıl sonuna kadar bayilik için 10 bin TL+KDV bedelini almamaya karar veren şirket, açılışta da 100 kilo çiğ köfte hediye edecek.

Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, “Sadece kurulum ve işletme giderlerini karşılayarak Komagene franchise işletmesi olabilme imkanı sunuyoruz. Yeni iş modelimizle Türkiye’nin en fazla talep alan franchise ağına sahibiz. Komagene franchising sistemi, 20-40 bin TL arası bir bütçe ile sürekliliği olan ciddi bir gelir sağlanmasına olanak sağlıyor. 2016 hedefi olarak Türkiye’de 870 olan şube sayımızı 1.050 şubeye, yurt dışındaki şube sayısını ise 10 ülkede 35 şubeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl İstanbul’un Avrupa yakasında 150 bayi açıp tüm AVM’lerde yer alacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yarısı 3 büyük şehirde

Komagene’nin “etsiz çiğ köfte”nin mucidi olduğunu, yatırımın düşük olması sebebiyle çok fazla perakende noktasının açılmasının müşterilerin kolayca bu ürüne ulaşmasını sağladığını kaydeden Tekdemir, bunun da sektörü büyüten etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

Çetin Tekdemir, “Sektörde irili ufaklı 100’den fazla farklı şirket var. Tek şubeli şirketler kadar Türkiye’nin en büyüğü unvanına sahip Komagene gibi 870 şubelik dev firmalar da faaliyet gösteriyor. Sektörün tahminen yarıya yakını İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer alıyor. Türkiye’nin her bölgesinde çiğköfteci var fakat her ilinde şubesi olan tek marka Komagene’dir” dedi.

400 milyon $’lık sektöre dönüştü

Sektörle ilgili bilgiler veren Çetin Tekdemir, şunları söyledi: “Türkiye’de tahmini olarak 10 bine yakın çiğköfte satışının yapıldığı perakende noktası var ve yaklaşık olarak 30 bini aşkın kişi direkt olarak istihdam ediliyor. Üretim, lojistik ve yan sektörler olarak baktığımızda bu sektör, hali hazırda toplam 80 bin kişiye yakın istihdam sağlıyor. Zira bulgurdan, ambalaj malzemesine, salçadan, ayrana, yeşillik üretimine kadar çok farklı üretim alanlarını tetikliyor. Sektörün son kullanıcı fiyatları ile oluşan cirosu tahminen 400 milyon dolar civarına ulaşmış durumda.”

Haberin Devamı

Avrupa’ya ‘Wrap’ modeli

İstanbul’da 6 bin 900 metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında üretim yaptıklarını belirten Çetin Tekdemir, 8’inci soğuk hava depolarını yakında Merzifon’da açacaklarını belirtti. Almanya Köln’de bir fabrikaları olduğuna dikkat çeken Tekdemir, hali hazırda yurt dışında

9 ülkede 20’yi aşan şubeye ulaştıklarını da vurguladı. Tekdemir, “Komagene olarak ayrıca Avrupa ülkelerinde yeni bir Wrap konseptiyle dikkatleri üzerimize çekmeye başladık. Örneğin Hollanda’da müşterilerimizin yüzde 70’i Hollandalı, bu ilgi bizi dünyaya açılma konusunda daha da cesaretlendiriyor” dedi.

Çiğ köfteye özel ‘operasyon kitabı’

Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, geliştirdikleri franchising sistemiyle sürekli değişim ve gelişim sağladıklarını anlattı. Tekdemir, şöyle devam etti: “Markamızı uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla ürün, ekipman, inşaat ve yönetim standartlarımızı oluşturarak bir Operasyon Kitabı oluşturduk ve tüm işletmecilerimizle paylaştık. 28 kişiden oluşan saha ekibine sahip tek markayız. Saha ekibimiz franchise işletmelerimize destek olmak, yönlendirmek ve onların işlerini geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Komagene, çiğ köftenin yanı sıra tavuk pilav ve içli köfteleri, meze çeşitleri, şerbetli ve sütlü tatlı seçenekleriyle menüsünü zengin tutarak gelir devamlılığı sağlıyor.”

Haberin Devamı