Gazete Vatan Logo

Forum İstanbul 2016 başlıyor

Forum İstanbul 15. yılında küresel işbirliği ve dengeleri ele alıyor

Türkiye'nin en uzun soluklu vizyon toplantılarından biri olan Forum İstanbul, bu yıl 2023 hedefine giden yolda önemli bir adımı daha tartışmaya açıyor. Forum İstanbul 2016'da alanında söz sahibi konuşmacıların katılımıyla "Yeni Dengeler Arayan Geçiş Sürecinde Bir Dünya, Yeniden Konumlanmaya Kararlı Dönüşüm Sürecinde Bir Türkiye'' başlığı altında, 'Küresel işbirliği, koordinasyon ve yük paylaşımı için neler yapılmalı" sorusunun cevabı aranıyor.

Yarının Kurulması - Hedef 2023 sloganıyla yola çıkan ve 14 yılı geride bırakan Forum İstanbul Konferanslarının 15.si, Doğuş Grubu, Şekerbank ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin stratejik partnerliğinde; 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde Swissotel'de gerçekleşecek.

5 Mayıs Perşembe günü TC Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın açılış konuşması ile başlayacak olan Forum İstanbul'da bu yılın ana teması "Yeni Dengeler Arayan Geçiş Sürecinde Bir Dünya, Yeniden Konumlanmaya Kararlı Dönüşüm Sürecinde Bir Türkiye'' olarak belirlendi.

2023 Türkiye Vizyonu hareketinin öncülüğünü yapan Forum İstanbul'da; çok kutupluluğun giderek arttığı günümüz dünyasında liderlerin değil güçlerin dengelenmesinin öne çıkmasından hareketle, 'Küresel işbirliği, koordinasyon ve yük paylaşımı için neler yapılmalı?' sorusuna cevaplar aranacak. İki gün boyunca farklı oturumlarda "Yeni Dengeler Arayan Geçiş Sürecinde Bir Dünya, Yeniden Konumlanmaya Kararlı Dönüşüm Sürecinde Bir Türkiye'' başlığı altında ekonomi, finans, ihracat, jeopolitik gelişmeler, enerji, lojistik, teknoloji konuları ele alınacak.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 2023 hedefi kapsamında yalnızca bulunduğu coğrafyada değil dünyada önde gelen bir devlet olmasını kendisine hedef olarak benimseyen Forum İstanbul'a bu yıl da devlet, iş ve ekonomi dünyasından önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak.

Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi'nin sunuşuyla başlayacak olan konferansın ilk günü, TC Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın yapacağı açılış konuşmasının ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Aclan Acar, Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan'ın konuşmaları ve oturumlarla devam edecek.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın da katılacağı ilk gün ''Küresel Denge Arayışı Küresel Trendler'', ''Küresel Rekabetçi Bir Türkiye İçin İhracatta Yeni Atılımlar'', ''Dönüşümün Yeni Adı: Endüstri 4.0'', ve açılış konuşmasını TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yapacağı ''Küresel Ekonomik ve Jeopolitik Gelişmeler Işığında Enerji Denklemi Ve Türkiye'' konuları, Türkiye ve Dünya'nın önde gelen iş insanları tarafından tartışmaya açılacak.

T.C. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açılış konuşmasıyla başlayacak 6 Mayıs Cuma günü ise ''İstanbul Finans Merkezi ve Yeni Nesil Bankacılık'', ''Türkiye & Ulaşım, Lojistik, Deniz ve Hava Limanı İşletmeciliği'' konuları ele alınırken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın katılımlarıyla ''Kentlerin Planlanması'' konuları birbirinden değerli konuşmacılar tarafından masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'ın da konuk konuşmacı olarak katılacağı Forum İstanbul 2016'da; Hindistan Times Dış İlişkiler Editörü Pramit Pal Chaudhuri, Al Sharq Forum Kurucu Başkanı Wadah Khanfar, Commerzbank Gelişen Piyasalar Baş Stratejisti Simon Quijano-Evans, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) İcra Direktörü Hung Tran, Marka Strateji Uzmanı Bernhard Pompey, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı M.Steven Young, Deutsche Bank Baş Ekonomisti Dr. Melhem Melhem forumun diğer yabancı konukları arasında yer alacak.