Gazete Vatan Logo

Format nasıl atılır? Bilgisayara format atmanın en kolay yolu nedir?

Günümüzde bilgisayarlar çok kullanılan ve pek çok işlemi gerçekleştiren cihazlardır. Bilgisayarlar çoğu zaman arızalanmakta veya programlar düzgün bir şekilde açılmamaktadır. Bu nedenle bilgisayarlara format atma yöntemleri sıklıkla araştırılmaktadır. Bilgisayarlara format atmak oldukça kolay bir işlem olmaktadır.

Format nasıl atılır? Bilgisayara format atmanın en kolay yolu nedir?

Format Nasıl Atılır?

Format işletim sisteminin sıfırdan kurulması anlamına gelmektedir. Profesyonel bilgisayar kullanıcıları formatın anlamını bu şekilde tanımlamaktadır. Özellikle bilgisayarlarda yapılan işlemler ve kurulan uygulamalar zamanla bilgisayarları yavaşlatmaktadır. Bazı bilgisayarlar ise yavaşlıktan dolayı kurulamaz hale gelmektedir. Böyle bir sorun yaşayan kişilerin bilgisayarlarına format atması gerekmektedir. Format atma işlemlerinden sonra eğer başka bir problem yok ise bilgisayar eskisi gibi çalışmaya devam edecektir.

Format atma işlemleri günümüzde farklı şekillerde gerçekleşmektedir. Bilgisayarlara format atma işlemleri CD veya DVD'ye yüklenmiş sistemlerden faydalanılarak yapılabilmektedir. Bu nedenle kullanıcılar herhangi bir format CD'si bularak bilgisayarlara kolay bir şekilde format atabilir.

Bilgisayarlar iki ana başlık altında değerlendirilmektedir. Donanım ve yazılım olarak iki ana unsurdan oluşan bilgisayarlarda yazılım sorunları gerçekleşebilmektedir. Yazılım problemlerinde bilgisayarların kullanılması da mümkün olmamaktadır. Eğer bilgisayarların verdiği hatalar donanımsal değil ise yazılımlarda bir sorun olduğu anlaşılır. Yazılım sorunlarda ise yapılacak işlemlerden birisi de format atmaktır.

Haberin Devamı

Format işlemleri bilgisayarlarda farklı yöntemler ile yapılmaktadır. USB ya da CD üzerinden format atmak mümkündür. Bilgisayarlara yüklenmek istenen işletim sistemi USB veya CD üzerinden yüklenerek bilgisayarlara format atılabilir. Bilgisayar açıldığı zaman F8 tuşuna basarak CD veya USB'ye ulaşılmaktadır. Devamında ise format atma işlemleri gerçekleştirilir.

Bilgisayara Format Atmanın En Kolay Yolu Nedir?

Bilgisayarlar günümüzde pek çok kişinin kullandığı cihazlardır. Özellikle pek çok işlem artık bilgisayarlar üzerinden gerçekleşmektedir. Fakat bilgisayarlarda oluşan problemler kullanıcıları büyük sıkıntıya sokmaktadır. Yazılım problemlerinin oluşması ise çok sık rastlanan bir problemdir. Kullanıcılar bu durumda format atma işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Haberin Devamı

Bilgisayarlara format atmak için yüklenecek olan işletim sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Format atıldıktan sonra bilgisayarda her programın silineceği mutlaka bilinmelidir. Bu nedenle kişiler bilgilerini farklı bir aygıta kaydetmeli ve daha sonra bilgisayarlarına aktarmalıdır.

Format atmanın en kolay yolu CD ile format atmaktır. Bunun için CD içerisine yüklenmiş bir işletim sistemi gereklidir. Bu sistem bilgisayarlara kolaylıkla kurulabilir. Günümüzde format CD'lerine ulaşmak oldukça kolaydır. Bilgisayar kullanıcıları format için CD satın alarak format atma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için bilgisayarlara CD'nin takılması gereklidir. Fakat bazı bilgisayarlara CD takılmamaktadır. Eğer bilgisayarlarda CD takılma yeri bulunmuyor ise USB bellekler ile de format atma işlemleri gerçekleştirilebilir.