Gazete Vatan Logo

Ford’a Türk imzası!

Ford Avrupa’nın Tasarım Müdürlüğü’ne Murat Güler getirildi. Yeni Mondeo’yu tasarlayan Güler, bu kez Fiesta ve Focus’a hayat verecek.

Avrupalı müşteriler için üretilecek yeni Ford modellerinin tasarımı bir Türk’e emanet edildi. Focus, Kuga, S-MAX, Iosis X Concept, Lincoln MKC modellerine hayat veren Murat Güler, Ford’da tasarımın en tepesine getirildi.

44 yaşındaki Güler, Ford Avrupa’nın Tasarım Müdürü oldu. Murat Güler son olarak 6 Türk ismin bulunduğu Ford’un Köln Stüdyosu ile birlikte yeni Mondeo’yu tasarladı. Türk tasarımcıların elinden çıkan yeni Mondeo, Türkiye’de satılmaya başlandı.

Yeni Mondeo için Ford’un 2009’da çalışmaya başladığını söyleyen Güler, markanın ikisi ABD, biri Avrupa’da bulunan üç tasarım merkezinin bu yarışa katıldığını belirterek, “Bizim Köln stüdyosu olarak hazırladığımız tasarım çok beğenildi. Aracı tamamen yeni baştan yarattık. En çok ince farlar için çalıştık. Farlarda bir başka Türk arkadaşımız Berk Keskin imzası var” dedi.

İç mekanı da Türk ekip tasarlıyor

Murat Güler, Mondeo’dan sonra yeni modeller üzerinde durduklarını belirterek, şunları anlattı: “Yeni Fiesta’yı tasarlıyorum. Fiesta’da mevcut başarılı çizgisini çok değiştirmeden ilerleme kararı aldık. Yeni Focus için de dünyadaki üç Ford Tasarım Merkezi yarıştı ve Köln stüdyomuz kazandı. Focus’un iç dizaynını da bir Türk arkadaşımız yapıyor.”

Haberin Devamı

Mondeo yenilendi

2015’İ ‘Otomobil Yılı’ olarak ilan eden Ford Otosan, D sınıfındaki modeli Mondeo’nun yeni yüzünü Türkiye’de satışa sundu. Eski jenerasyona göre daha keskin ve sportif hatlara kavuşan yeni Mondeo, 160 beygir gücünde 1.6 litrelik benzinli EcoBoost motor ve 6 ileri otomatik şanzımanla birlikte satılıyor. Otomobil LED teknolojili ön farlar, masaj fonksiyonlu deri koltuklar, 8 inç dokunmatik bilgi ekranı, SYNC 2 sesli kontrol sistemi, hava yastıklı arka emniyet kemerleri dikkati çekiyor. Yeni Mondeo’nun fiyatı 84 bin 900 liradan başlıyor.

Yeni Mustang gelmeden yok sattı

YILIN ikinci yarısında yeni Mustang’i pazara sunmaya hazırlanan Ford Otosan, ciddi taleple karşılaştı. Şirket 2.3 litre ve 5.0 litre benzinli motorla donatılan Mustang için şimdiden 25 adetlik sipariş aldı. Fiyatı 120 bin euro olması beklenen Mustang, Temmuz’da gelecek. Ford Otosan’ın Mustang’de 35 adetlik kontenjanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Ferrari’nin rakibi GT’ye Türkiye’den sipariş

FORD’UN Ocak’ta Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilediği GT’ye Türkiye’den de talipli çıktı. 2017’de yollara çıkacak ve sadece 500 adet üretilecek spor otomobili satın almak için şimdiden 1 kişi sıraya girerek, adını yazdırdı. 600 beygir gücünde 3.5 litre hacimli motorla donatılan Ford GT, sadece 3 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor.