Gazete Vatan Logo

Folkart'tan sosyal sorumluluk projesi

Folkart Gallery ile minikler istedikleri gibi resim yapabilecek.

Folkart Gallery, yaz aylarını geleceğin sanatçıları olacak miniklere yönelik resim kurslarına ayırdı.

Doğa ve ağaç sevgisi odaklı

İzmir’in sanat yaşamına yeni bir soluk getiren Folkart Gallery, kapılarını yaz aylarında geleceğin sanatçısı yetenekli çocuklara açacak. Galeride, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 15 Haziran’dan 20 Ağustos’a kadar ana sınıfı ile 4. sınıf arasındaki öğrencilere yönelik olarak ücretsiz resim kursu düzenlenecek.

Minik ressamlar İzmirli Ressam Hale Gökalpsezer ve iki klavuz eğitmenin eşliğinde, görsel sunum ve dramalarla, ünlü konuk sohbetleriyle, doğa ve ağaç sevgisine odaklanan resim eğitimi alacak.

'Çocuklara hayallerini çizmenin yollarını göstereceğiz'

Folkart Gallery’nin sadece sergilerle değil, eğitim ile de sanata hizmet edeceğini belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Gallery’nin sanatsal planlamasında sanat eğitiminin verileceği atölyeler ve kurslarada yer vermiştik. Sergilerden arta kalan zamanda yapılacak olan kurs ve atölyelere de ilk olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızdan başladık. Yaz ayları boyunca galeri minik sanatçılara emanet. Resimlerini diledikleri gibi yapacaklar” dedi. Sancak, Folkart Gallery’deki eğitim çalışmalarının dünyaca ünlü ressam ve fotoğraf sanatçılarının atölyeleri ile süreceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Resim yapmanın çocukların kalbine giden farklı bir yol olduğunu söyleyen Ressam Hale Gökalpsezer ise “Daha güzel bir dünya için çocuklara hayallerini çizmenin yollarını göstereceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız bütün yaz boyunca görkemli bir galeride özgürce boyalarla buluşacak” diye konuştu.

Miniklere yönelik resim kursuna katılmak isteyenler başvurularını 25 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında Folkart B Kule 18. katta bulunan Folkart Gallery’e yapabilecek.