Gazete Vatan Logo

Foça saldırısında flaş gelişme!

Polis araştırması sonuç verdi

Foça’da, geçen 9 Ağustos’ta saat 08.07 sıralarında Değirmenlik Caddesi’nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Foça Deniz Üs Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanlığı’na ait servis otobüsünün geçişi sırasında iki ayrı patlama meydana gelmiş ve olayın ardından Ulaştırma Er Özkan Ateşli olay yerinde, Ulaştırma Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen de ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde şehit olmuştu. Patlamada, 12 kamu görevlisi de yaralanmıştı.

Saldırı ile ilgili araştırma sürerken Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde 2 Eylül’de polis ekipleriyle yaşanan silahlı çatışmada Ahmet Bal sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı ele geçirilmişti. Teröristlerin parmak izlerinin, patlama bölgesinden elde edinlenlerle aynı çıkınca bombalı saldırı olayı da aydınlanmıştı. Soruşturmanın sonraki bölümünde bombalı saldırıdan üç gün önce teröristlerin aynı bölgede üç çiftçiyi de öldürdükleri de ortaya çıkmıştı.

Olayın ardından yürütülen soruşturmada teröristlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen Şehmuz Rabindüz, kardeşi Şevket Rabindüz, Kemal Rabindüz ile Faruk Kaylı ve Hasan Deliktaş yakalanmış, sevk edildiği mahkemede 5 zanlı da tutuklanmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada, teröristlere yardım ve yataklık yapan tutuklu 5 kişi ile bağlantılı olduğu tespit edilen 1 kişi daha gözaltına alındı. İzmir’in Torbalı İlçesi’nde yakalanan ismi açıklanmayan zanlının sorgulamasının sürdüğü kaydedildi.

Haberin Devamı