Gazete Vatan Logo

Flaş! İslami kitaplara yasak getirdi!

Kırım'ı ilhak eden Rusya bölgede yaşayan Müslüman halka baskı uygulamaya devam ediyor. Rusya, Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eserlerini, Müslüman alim Said bin Ali bin Vahf el Kahtani'nin siyer kitaplarını 'aşırı yayınlar' listesine aldı ve yasaklayacağını duyurdu.

Kırım'ı ilhak eden Rusya bölgede yaşayan Müslüman halka baskı uygulamaya devam ediyor. Rusya, Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eserlerini, Müslüman alim Said bin Ali bin Vahf el Kahtani'nin Müslüman'ın Kalesi isimli ssiyer kitabını 'aşırı yayınlar' listesine aldı ve yasaklayacağını duyurdu. Rusya Kırım'daki Müslüman halka, bu kitaplar sizde bulunuyorsa imha edin, yakında yasaklanacak dedi.

Kırım Müftülüğü, Rusya’da yasak olan federal “aşırı yayınlar” listesini yayınladı ve Kırım Müslümanlarını listede yer alan yayınların bulundurulması, dağıtılması ve basılması için ceza öngörüldüğü konusunda uyardı.

Bu bağlamda, Kırım Müftülüğü, yarımadadaki Müslüman dini kuruluşları, din adamlarını, Müslüman toplumuna listenin Kırım’da da geçerli olduğunu bildirdi ve yasak yayınların olması halinde onların yok edilmesine yönelik önlemler alınması talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Federal “aşırı yayınlar” listesine Bediüzzaman Said Nursi’nin Risale-i Nur eserleri, Hizb-ut Tahrir teşkilatıyla ilgili kitaplar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatını anlatan siyer kitapları, Türkçeden çevirilen ve “SAD” yayın evinde basılan Muhtasar İlmihal kitabı, Musa Kazım Gülçür’ün “İslam’da davranış kültürü” (“Kultura povedeniya v İslame”) kitabı ve diğer kitap ve yayınlar dahil edildi. Müftülüğün yayınladığı listede İslam dini ile ilgili toplam olarak 75 yayın ve kitaba yer verildi. (Dünya Bülteni)