Gazete Vatan Logo

Flaş iddia: Asker biliyormuş!

Flaş iddia: Asker biliyormuş!

Reyhanlı’da meydana gelen ve 43 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı sonrasında ortaya şok bir iddia atıldı. İddiaya göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’nin Rakka kentinde 23 Nisan’da 3 otomobile bomba yüklendiğini ve şüphelilerin Türkiye’ye saldırı planladığını, bombacıların Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da üç ayrı sınır kapısını kullanabileceğini belirlemişti.
Flaş iddia: Asker biliyormuş

Bu iddiayı sormak için ulaştığımız askeri kaynaklar iddiayı doğrulamakla kalmadı aynı zamanda sözü edilen uyarı metninde bir örgüt isminin de geçtiğini belirtti.

Patlamanın ardından ulaştığımız askeri kaynaklar söz konusu bilginin tüm askeri noktalara iletildiğini ve uyarı notunda Suriye'de 3 aracın içlerinin bomba düzenekleriyle düzenlendiğini ve özel bölmeler yapıldığı, bu araçların Türkiye'ye girmek üzere olduğu belirtilmiş. Özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlere yönelik bir saldırı olabileceği belirtilen bu notta bir de örgüt ismi belirtilmiş. Sözü edilen belgede yer alan örgüt isminin "THKP/C Acilciler" olduğu ifade edildi.

Flaş iddia: Asker biliyormuş

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Atalay “Reyhanlı saldırısını düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye’deki rejim yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlendi. Kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır” demişti.

ÖRGÜT LİDERİ HATAYLI

Bu örgütün başında Nusayri olduğu bilinen Mihraç Ural isimli Türk vatandaşı bulunuyor. İddialara göre Suriye istihbaratı ile kordineli çalışan Ural özellikle Banyas'taki katliamdan sorumlu tutuluyor.
Flaş iddia: Asker biliyormuş

The Times'ta yayınlanan Alexander Christie-Miller imzalı haberde Akdeniz kıyısındaki Banyas’ta geçen hafta yüzlerce kişinin, Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı milisler tarafından öldürüldüğü iddiasına vurgu yaptığı haberinde Türkiye’de yasadışı THKP-C Acilciler örgütünün lideri olarak tanınan ve yıllarca yaşadığı Suriye’de rejime muhalif İslamcı militanlarla savaşmak için “Mukaveme Suriye” adlı bir örgüt kurduğu belirtilen Mihraç Ural’ın konuşmalarını içeren bir video kaydına dikkat çekiyor.

Flaş iddia: Asker biliyormuş

Saldırılar öncesi, Suriye’de sahil kentlerinde etnik temizlik başlatan Beşşar Esed yönetiminin birçok katliamı Türkiye Halk Kurtuluş Parti-Cephesi terör örgütü (THKP/C Acilciler) elebaşı Mihraç Ural’a yaptırdığı iddia edildi.

"Sırtlan” kod adlı Mihraç Ural, Nusayri kimliğiyle tanınıyor. Hatay Reyhanlı doğumlu Ural, Türkiye’de soygun dahil çok sayıda eyleme katıldı. 32 yıldır Suriye’de yaşıyor.

Haberin Devamı