Gazete Vatan Logo

Flaş açıklama! Kara birlikleri hazır!

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunda havadan kontrolün tam sağlandığı, kara birliklerinin de hazır olduğu bildirildi. sözcüsü Tuğgeneral Asiri, koalisyon güçlerinin Yemen'i havadan kontrol altına aldığını bildirdi.

Operasyon Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, Riyad'daki hava üssünde bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Koalisyon güçlerinin Yemen topraklarını havadan kontrol altına aldığını belirten Asiri, Aden yakınlarında sürekli devriye uçuşu yapıldığını söyledi.

Husiler’in Aden çevresindeki her hareketinin uçakların hedefinde olacağını belirten Asiri, "Gelecek günlerde Husi milis toplulukları için güvenli hiçbir yer kalmayacak" dedi.

Silah depoları vuruldu

Ahmed Asiri, "Husiler, yönetime yaptıkları darbenin ardından çeşitli kentlerde büyük oranda silah depoladı. Bu silah depoları ile cephaneliklerin yerinin belirlenmesi ve bombalanması için çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Asiri, Yemen'e kara operasyonu düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin soruya ise "Planlanmış büyük bir kara operasyonu yok. Eğer kara operasyonu gerekirse yapılır. Bu yönde bir karar alınırsa kara kuvvetleri buna hazır" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Saray bombalandı

Operasyon kapsamında başkent Sana'da Husilerin kontrolünde bulunan cumhurbaşkanlığı sarayı ile sahil kenti Muha'yı bombalarken, Husiler’in ele geçirdiği hava savunma kampındaki füze sistemi imha edildi.

Yemen resmi ajansı SABA'nın emniyet kaynaklarına dayandırılan haberine göre, operasyon kapsamında bombalanan Saide Merkez Hapishanesi’nden 130 mahkum kaçtı. (Ajanslar)