Gazete Vatan Logo

Flaş! Abdulllah Çatlı'nın kızı...

MHP, 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmesi beklenen Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı'yı liste dışı bıraktı

Flaş! Abdulllah Çatlı'nın kızı...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1 Kasım Genel Seçimi'nde aday göstereceği isimleri açıkladı. MHP Başkanlık Divanı üyelerinin tümü aday gösterildi

Listeye göre, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye'den birinci sıradan aday oldu. MHP adına Geçici Bakanlar Kurulu'na giren ve Başbakan Yardımcısı olan Yıldırım Tuğrul Türkeş ile eski TBMM Başkanvekili İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP'nin 1 Kasım Genel Seçimi milletvekili aday listesine giremedi. Türkeş, MHP'nin listesini açıklamasının ardından partiden istifa ettiğine dair 16 Eylül tarihli yazıyı medya ile paylaştı.

7 Haziran'da yapılan genel seçimde İstanbul milletvekili olan ancak 1 Kasım Genel Seçimi için adaylık başvurusunda bulunmayan eski bakanlardan Murat Başesgioğlu da beklendiği gibi listede yer almadı.

Türkeş'in yerine Haberal

MHP'nin aday listesine göre, 7 Haziran'da milletvekili olan 80 kişiden 72'si yerini korudu. MHP'de Ankara 1. bölge 3. sıradan milletvekili seçilen Mustafa Erdem de liste dışı kalan milletvekilleri arasında bulunuyor. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de aday gösterilmemesi üzerine, daha önce 4. sıradan aday olan ancak seçilemeyen Erkan Haberal ise bu kez Ankara 1. bölge 2. sıradan aday gösterildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Aydın'da Ali Uzunırmak, Hatay'da Şefik Çirkin, Karabük'te Durmuş Yalçın, Manisa'da Zeynel Balkız liste dışı kalan isimler arasında bulunuyor.

Aydın milletvekili Uzunırmak yerine listeye psikolojik danışmanlık yapan Deniz Depboylu girerken, Hatay milletvekili Çirkin'in yerine birinci sıradan Mehmet Necmettin Ahrazoğlu aday gösterildi.

Manisa'da ikinci sıradan milletvekili seçilen Balkız'ın yerine Osman Oktay, Karabük milletvekili Durmuş Yalçın'ın yerine de Adem Kar'a yer verildi.

Ayrıca, Ekmeleddin İhsanoğlu yine İstanbul'dan, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da yine Uşak'tan aday gösterildi.

Başkanlık Divanının tamamı listede

MHP Başkanlık Divanı'nda yer alan genel başkan yardımcıları, genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarının tamamı milletvekili aday listesinde yer alıyor. 7 Haziran seçiminde aday gösterilmeyen Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, bu kez Ankara 1. bölge 3. sıradan aday gösterildi.

Haberin Devamı

Geçici Bakanlar Kurulu'nda bakanlık teklifi götürülmesinin ardından Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise yeniden İzmir 2. bölge 1. sıradan aday yapıldı.

Listeye göre, Şefkat Çetin Ankara 1. bölge 1. sıra, Atila Kaya İstanbul 3. bölge 1. sıra, Celal Adan İstanbul 2. bölge 2. sıra, Semih Yalçın İstanbul 1. bölge 1. sıra, Emin Haluk Ayhan Denizli 1. sıra, Mevlüt Karakaya Adana 1. sıra, Oktay Öztürk Mersin 1. sıra, Sadir Durmaz Yozgat 1. sıra, Ruhsar Demirel Eskişehir 1. sıra, Zühal Topçu Ankara 1. bölge 1. sıra, İsmet Büyükataman Bursa 1. sıra, Mustafa Kalaycı Konya 1. sıradan listeye girdi.

Hakkari adayı emekli astsubay

Listeye göre, Osmaniye'de Bahçeli'nin ardından 2. sırada Ruhi Ersoy yer alırken Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan Zonguldak 1. sıradan yeniden aday gösterildi.

Haberin Devamı

Eski diplomat ve milletvekili Gündüz Aktan'ın oğlu Uygar Suphi Aktan, 7 Haziran'da İstanbul'dan milletvekili seçilmişti. Aktan, yeniden İstanbul 1. bölge 3. sırada yer buldu.

Hakkari'den aday gösterilen Bahçeli'nin fotoğrafçısı Mehmet Ayhan Günaydın'ın yerine 1. sıradan emekli astsubay Mıktat Kırmıt aday oldu.

Şırnak'ın 1. sıra adayı iş adamı Hakim Zeyrek, 2. sıra adayı ise korucubaşı Yasin Benek oldu. Iğdır'dan da öğretim üyesi Yakup Kumtepe ile iş adamı Muharrem Çeçen aday gösterildi.

Daha önce İstanbul 2. bölge 6. sıradan aday olan MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, bu kez İstanbul 2. bölge 4. sıradan aday gösterildi.

Trafik kazasında vefat eden eski bakanlardan Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci, 7 Haziran seçimleri için İstanbul 1. bölge 8. sıradan olmuştu ancak bu kez listede yer almadı.

Bir önceki genel seçimde Tunceli 1. sıradan aday olan Eski Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Namık Dursun, bu kez listeye giremedi.

Haberin Devamı

Öte yandan MHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde liste dışı kaldı.

Adaylardan 73'ü kadın

MHP'nin listesine göre, parti tarafından milletvekili adayı gösterilenlerden 384'ü üniversite, 106'sı lise ve 13'ü ortaokul mezunu.

Genel seçimler için alanlara çıkacak ve vatandaştan oy isteyecek MHP milletvekili adaylarının 69'u iş adamı/iş kadını, 50'si mühendis, 59'u avukat, 31'i doktor ve 22'si ise öğretim üyesi, 6'sı gazeteci.

7 Haziran seçimlerinde MHP 61 kadın aday gösteren MHP, 1 Kasım seçimlerinde 73 kadın aday ile alanlara inecek.