Gazete Vatan Logo

FLAŞ!.. FLAŞ!.. Merkez'den dövize müdahale

Merkez Bankası, dolarda son dönemde görülen yükselişe müdahale ederek günlük döviz alım tutarını 40 milyon dolardan 30 milyon dolara indirdi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, günlük döviz ihalelerinde alımı yapılacak tutarın 31 Mayıs 2011 tarihinden itibaren 50 milyon dolardan 40 milyon dolara düşürüldüğü hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Son dönemde bazı Avrupa ülkelerinin kamu borçlarının sürdürülebilirliğine ve global büyümeye ilişkin endişelerin artması risk iştahını olumsuz etkilemeye ve ülkemizin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımlarını zayıflatmaya devam etmektedir. Bu durum dikkate alınarak, esnek döviz alım ihale yöntemi çerçevesinde günlük döviz ihalelerinde alımı yapılacak tutar bugünden itibaren 40 milyon ABD dolarından 30 milyon ABD dolarına düşürülmüştür.

Döviz alım ihalelerine ilişkin programımız önümüzdeki dönemde döviz piyasası likidite gelişmeleri çerçevesinde tekrar değerlendirilebilecek, günlük ihale tutarlarında önceden duyurularak her iki yönde de değişiklik yapılabileceği gibi, gerek duyulursa ihalelere kısa ya da uzun süreli olarak ara verilebilecektir."

DOLAR ÖNCE DÜŞTÜ SONRA YÜKSELDİ

Merkez Bankası kararı ile birlikte dolar ilk etapta 1.6310 TL sınırına kadar geriledi. Ancak sonrasında alım eğilimi tekrar etkili olmaya başladı ve dolar saat 11.45 itibariyle 1.6410 TL'ye yükseldi.

Haberin Devamı