Gazete Vatan Logo

Fizan’a da gireriz

Ağrı’da konuşan Başbakan Yıldırım terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. ‘Teröristlerin ensesindeyiz, peşindeyiz. Fizana giderlerse gideceğiz’ dedi

Fizan’a da gireriz

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasına halkı Kürtçe selamlayarak başladı. ‘Ağrı memleketim. Köklerimin, dedelerimin yaşadığı bu memleket bizimdir. 6-7 Ekim olaylarında Demirtaş, Kürt kardeşlerimizi isyana, sokağa, kalkışmaya çağırdı. Bir tek Ağrılı kardeşim teröre, şiddete bulaşmadı’ dedi.

Ağrı ve Türkiye’ye yapılan yatırımları anlatan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: Bazı emperyalistler, Kürtler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar. Suriye’de, Irak’ta Kürtlere devlet kuracaklarmış. Kürtler de, Türkler de bin yıldır Anadolu topraklarında beraber, kardeşçe yaşıyorlar. Kimse Kürtler’e, Türkler’e devlet kurma küstahlığında bulunmasın. Her vatandaşımızın isteğine, talebine kulak verdik. Her şehrimize ay yıldızlı, bayrağımız dalgalandırarak gidebiliyor muyuz? Terörden temizlendi mi? Şehir merkezleri terörden temizlendi mi? Terörün izlerini tamamen ortadan kaldıracağız. Bölgeye yönelik hizmetler terör örgütü sürekli engellemeye çalıştı. Kalkınmamızı geciktirdi. Açlığa, yoksulluğa bölgeyi mahkûm etmeye çalıştılar. Ama benim Ağrılı hemşehrimlerim bunlara prim verir mi, bu alçaklara fırsat verir mi? Biz istiyoruz ki; diğer cumhurbaşkanı adayları da açıkça terörle mücadeleden bahsetsinler. Ediyorlar mı, niye etmiyorlar? Bu ülke hepimizin, terör bu ülkenin başının belasıdır. Bu belayı def etmek de bizim boynumuzun borcudur. Yurt içinde terörü büyük oranda gündemden çıkardık, şimdi dışarıda nereye kaçarlarla, giderlerse enselerindeyiz, peşindeyiz. Kandil’e giderlerse, Sincar’a giderlerse de fizana giderlerse, gideceğiz. Bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz. Bu milletin başına bele olmaktan kurtaracağız. Ne yaparsa yapsınlar, iç dış işbirlikçiler, bu milleti bölemeyecekler. Ülkemizi parçalayamayacaklar. Bu ülkenin her vatandaşı, başımızın tacıdır. Kürdüyle, Türküyle hepsi birinci sınıf vatandaşımızdır. Hiç kimse inancı, mezhebi, etnik kökeni, dili, kültürü dolayısıyla ayrımcılık görmeyecek, haksızlığa uğramayacak. Bu bizim ilkemizdir. Söz verdikse sonuna kadar arkasında oluruz.

Haberin Devamı