Gazete Vatan Logo

Fiyatlar ‘ulaşılabilir’ olmaktan uzaklaşıyor

AVRUPA Konutları markasıyla tanınan Artaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konut fiyatlarının yükselişine yönelik, “Fiyatların yükselmesi hiçbirimizin yararına değil. Fiyatlar ne kadar yükselirse o kadar az insana ulaşırız” dedi. Avrupa Konutları Kale’nin ofis ve dükkanlarının satışa çıktığı toplantıda konut sektörünü değerlendiren Süleyman Çetinsaya, fiyatların yükselmesinin kendisini üzdüğünü söyledi. Çetinsaya, fiyatlarla ilgili şunları söyledi:

4 bin TL olmalı

“Orta ve alt gelir grubu ev sahibi olmak istiyor. Ancak fiyatların bu seviyeye gelmesiyle ulaşılabilir olmaktan uzaklaşıyor. Fiyatlar ne kadar yükselirse o kadar az insana ulaşırız. Orta gelirli grubu ev sahibi yapmak için metrekare fiyatının 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında olması gerekiyor. Biz inşat maliyeti olarak bunu yapabilirz ancak arsa maliyeti eklenince bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Arsa sahipleri inanılmaz fiyatlar ile karşımıza çıkıyor.”

52 ofis ve 30 mağaza satışta

ARTAŞ İnşaat, Avrupa Konutları Kale projesinde yer alan ofis ve dükkanları satışa çıkardı. Kale Endüstrisi Holding’in arsası üzerine Topkapı’da yükselen projede 599 konutun yanı sıra 52 ofis ve 30 mağaza yer alıyor. Projede büyüklükleri 236 ile 1.061 metrekare arasında değişen ofislerin metrekare fiyatı 9 bin liradan başlıyor. Büyüklükleri 99 ile 1.182 metrekare arasında değişen mağazaların metrekare fiyatları ise 21 bin liradan başlıyor. Süleyman Çetinsaya, “Ofis ve dükkanlar için de ciddi anlamda talep alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni projeler Eylül’de geliyor

SÜLEYMAN Çetinsaya, Eylül ayından itibaren yeni projeleri satışa çıkaracaklarını belirterek, “Çobançeşme’de yine Kale Endüstri Holding’in arasizinde ofis ve rezidanstan oluşan projemiz olacak. Vadistanbul’un 3. etabını da bu dönemde satışa çıkaracağız” diye konuştu.