Gazete Vatan Logo

Fiyatı belli oldu

Renault elektrikli aracı Fluence ZE'nin satış fiyatı belli oldu. İşte satış fiyatı...

Renault Başkanı Carlos Ghosn, 2011 yılında Türkiye'de Oyak Renault Fabrikaları'nda üretilecek olan Fluence ZE'nin Fransa'daki satış fiyatının vergi teşviki ile birlikte 21 bin 300 avro olacağını ve bataryasının aylık 79 avroya kiralanacağını bildirdi.

Bu yıl 112.'si düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'nda Renault, Türkiye'de üretilecek elektrikli Fluence ZE ile Twizy ZE, Renault ZOE Preview ve Kangoo ZE modellerininin son halini sergiliyor.

Carlos Ghosn, burada yaptığı konuşmada, bu fuarın Renault'nun tarihinde çok önemli bir etabı ifade ettiğini belirtti. Ghosn, elektrikli otomobillerin somuta ve gerçeğe geçişinin düzenlenen bu fuarla olduğuna işaret ederek, 4 elektrikli otomobil modellerinin son hallerini bu fuarda gösterdiklerini kaydetti.

Bu fuarda ayrıca markanın yeni tasarım kimliğini ifade eden konsept otomobil DeZir'i de görücüye çıkardıklarına değinen Ghosn, Renault'nun otomobillerinin yüzde 80'nin 140 gramdan, üçte birinin de 120 gramdan az karbondioksit salınımı gerçekleştirdiğini anlattı.

Ghosn, sürdürülebilir ulaşımı aynı zamanda güvenlik anlamında da önemsediklerini belirterek, şunları söyledi:

“2001 yılında Laguna Euro Ncap'dan 5 yıldız alan ilk otomobildi ve bugün Renault, 12 modeliyle 5 yıldız alan tek üretici. Sürdürülebilir ulaşımda kaliteye de önem veriyoruz. Bağımsız birçok araştırma Renault'yu ürün güvenilirliliği ve servis kalitesi anlamında Avrupa'nın ilk 3 markası arasına yerleştiriyor.

Sürdürülebilir ulaşım diyoruz; çünkü her zaman Renault, müşterilerin ihtiyacına cevap verebilecek ileri teknoloji ve erişilebilir fiyata yönelik otomobiller üretti. Dün 'eller serbest, kartla anahtarsız' işleyen otomobiller konusunda öncüydük, çok kısa süre önce Carminat Tom Tom ile entegre navigasyonu geniş kitlelere ulaştırdık ve bugün termik araçların fiyatına eşdeğer, ticarileştirilecek elektrikli otomobil gamımızı tanıtarak, tarihimizde önemli bir sayfa açıyoruz.”

“BİR YIL İÇİNDE ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER PAZARA SUNULACAK”

Tüm segmentlerde, küçük araçlardan lüks segmentte kadar Renault olarak varolma iddiasında olduklarını anımsatan Ghosn, bu fuarın lüks segmentteki Renault otomobillerinin yenilenmesi konusunda yeni bir etap olduğunu kaydetti.

Ghosn, herkes için kaliteli ve sürdürülebilir ulaşım için Renault markasının güçlendiğini ve geleceğe hazırlandığını dile getirerek, bunun, yalın duygulara hitap eden ve cana yakın tasarımlara sahip araçlardan geçtiğini anlattı.

Renault'nun, elektrikli araçlarının bir yıl içerisinde pazara sunulacağını bildiren Ghosn, Renault'nun, küresel ısınma ile savaşmak ve petrole bağımlılığı azaltmak gibi güçlü iddiaları olduğunu, bu iddianın da ancak yüksek adette müşteriye elektrikli otomobil ulaşırsa gerçekleşebileceğini vurguladı.

Ghosn, işte bu yüzden uygun ve erişilebilir fiyata herkes için kolay şarj edilebilen elektrikli araçlar yapmak istediklerini bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“4 yıl önce Renault-Nissan ittifakı elektrikli araç konusunda konuşan tek gruptu. Birkaç aydır, diğer üreticiler de bu konuya ilgi duymaya ve çalışmaya başladılar. Ancak Renault-Nissan ittifakı elektrikli otomobiller konusunda çok daha önce çalışmaya başlamasını rekabetçi bir avantaja dönüştürdü. Çünkü bataryalarımızı da, hem performanslarını hem kalitelerini hem de maliyetlerini iyi yönetmek adına biz geliştiriyor, biz üretiyoruz. 2015 yılından sonra kullanılacak piller konusunda bile çalışmaya başladık. Daha güçlü, daha hafif ve daha hızlı şarj edilebilen, üretimi daha ucuza malolan piller konusunda çalışmaya başladık.”

Elektrikli Kangoo ZE'nin dizel bir Kangoo fiyatına pazara sunulacağını dile getiren Ghosn, elektrikli Fluence Z.E'nin Fransa'da vergi teşviki ile birlikte 21 bin 300 avrodan satılacağını bildirdi.

Ghosn, elektrikli Fluence ZE'nin bataryasının ise ayda 79 avroya kiralanabileceğini belirterek, elektrikli otomobilin motoru dahil diğer otomobiller gibi 5 yıl garantili olacağını anlattı.

“160 KİLOMETREYİ 2 AVRODAN UCUZA GİDECEK”

Carlos Ghosn, elektrikli Fluence'nin 160 kilometre menzil için Fransa'da 2 avrodan az bir fiyata şarj edilebileceğini dile getirerek, elektrikli araçlarla otomobil sanayisinde yeni bir sayfa açıldığını ve herkesin bu devrimsel nitelikteki değişimin bir parçası olabileceğini vurguladı.Şu an itibariyle internetten Kangoo ZE ve Fluence ZE'yi sipariş etmenin mümkün olduğuna işaret eden Ghosn, bireylerin böylelikle sıfır salımlı ulaşımın öncülerinden biri olabileceğini söyledi.

Twizy ZE'nin 2011 yılının son çeyreğinde satışa sunulacağını ifade eden Ghosn, bu araca üç tekerlekli bir scooter fiyatına sahip olunacağını bildirdi.

Ghosn, “Ben bu 4 elektrikli otomobili de kullandım, hızlanmasını beğendim. Tam bir sessizlik içinde ve hiç sarsıntı olmadan yolda gidiyor. Elektrikli otomobille gerçek bir otomobilin pratik taraflarından faydalanarak, dünyayı değiştiriyormuş izlenimini ediniyorsunuz” dedi.

Standart şarj şebekesinin bütün dünyada yaygınlaştırılması için aktif rol oynadıklarını da dile getiren Ghosn, 2011 yılı Ocak ayına kadar Avrupa'da 20 bin şarj noktası olacağını, 2012 yılında ise bu rakamın 4'e katlanacağını ifade etti.Ghosn, otomobili dünya ve insanlık için bir gelişme aracı olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

RENAULT'NUN ELEKTRİKLİ ÜRÜN PLANI

Verilen bilgiye göre, Renault 2011 yılından itibaren dört elektrik motorlu otomobili satışa sunacak. 2011 ortasında Renault Fluence Z.E. ve Renault Kangoo Express Z.E., iki termik araç türevi, ürün arzı daha sonra yeni tasarımlı ve yüzde 100 elektrikli yapıya sahip iki yeni modelle genişletilecek. Yılın ikinci yarısında Renault Twizy, ardından 2012 yılı ortasında Renault ZOE satışa sunulacak.

Bu ürün planı, her müşteriye Renault'nun Z.E. elektrik motorlu araçlar gamında aradığı araç türünü bulma olanağını sağlayacak. Renault tarafından tasarlanan dört model Avrupalı müşterilerin ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunu kapsıyor; bir şehir içi otomobili, bir kompakt hatchback, bir aile sedanı ve bir ticari araç...

KONSEPT OTOMOBİL DEZİR'İN İLK GÖSTERİMİ YAPILDI

Fuarda konsept otomobil DeZir'in de ilk gösterimi
gerçekleştirildi. Laurens van den Acker'in yönettiği ilk proje DeZir'e ilişkin şunlar kaydedildi:

“Renault Design bölümünün yeni vizyonunu simgeleyecek olan bir dizi konsept modelin başlama vuruşunu oluşturuyor. Bu sportif konsept model, Markanın gelecekteki modellerinin tasarım temellerini de atıyor. Konsept model DeZir Renault'nun üç kilit sözcük ile özetlenebilecek daha coşkulu bir tasarıma doğru yönelişini imzalıyor; Yalın, Göz alıcı, Sıcak...Baştan çıkaran hatları ve koyu kırmızı rengiyle, DeZir otomobil tutkusunu ifade ediyor. Bir elektrikli motor ile donatılan Renault DeZir çevreye saygı ile otomobil zarafetini bir araya getiriyor.”

Haberin Devamı