Gazete Vatan Logo

Fitch’den yeşil ışık

Türkiye’nin büyümesini değerlendiren Fitch’in Gelişmekte Olan Avrupa Reytingleri Başkanı Gamble: Önümüzdeki haftalarda kilit önemdeki küresel tahminlerimizi yeniden değerlendireceğiz

Fitch’den yeşil ışık

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Gelişmekte Olan Avrupa Reytingleri Başkanı Paul Gamble, Türkiye’nin büyümesini benzer seviyedeki diğer ülkeler ile kıyasladıklarında görece güçlü olduğunu gördüklerini ifade etti. Türkiye’nin ikinci çeyrek verilerinin çok iyi geldiğini, belirten Gamble, Türkiye’de hükümetin uygulamaya koyduğu tedbirlerin ekonomi için faydalı olduğunu gördüklerini söyledi.

“Bu tedbirlere bazı unsurlar mali teşvik şeklinde, Kredi Garanti Fonu yoluyla oldu. Türkiye’de 3’üncü çeyrek büyümesinin de güçlü olmasını bekliyoruz” diyen Gamble, şöyle devam etti:

Türkiye, dış koşullardaki iyileşmeden yararlanıyor. 3’üncü çeyrek büyümesi güçlü olacak ama asıl 3’üncü çeyrekten sonrasına bakıyoruz. Çünkü uygulanan teşviklerin birçoğu zamanla sınırlı. Yılın sonuna doğru teşviklerin gevşemeye başladığını görebiliriz. Türkiye’nin büyümesini benzer seviyedeki ülkeler ile kıyasladığımızda, büyümenin görece güçlü olduğunu görüyoruz. Beklentimiz, bu yılın sonunda yüzde 4.7, gelecek yıl yüzde 4.1 seviyesinde büyüme kaydetmesi.

Haberin Devamı

Yeniden bakacaklar

Gamble, “Haziran ayında Türkiye’ye ilişkin büyüme öngörümüzü kapsamlı bir şekilde artırdık. Türkiye’ye ilişkin bu yıl için büyüme tahminimizi yüzde 2.4’ten yüzde 4.7’ye çıkardık. Veriler güçlü geldi. Önümüzdeki haftalarda kilit önemdeki küresel tahminlerimizi yeniden değerlendireceğiz. Güçlü performansının ışığında Türkiye’ye de bakacağız” dedi.