Gazete Vatan Logo

Fırtınalı havaların usta kaptanlarıyız

Geçtiğimiz yıl sektördeki büyümelerin sert ve güçlü olduğunu belirten Boyner CEO’su Cem Boyner, “Türkiye’de perakendeciler sakin su kaptanı değil, fırtınalı havaların kaptanıdır. Sektör her türlü sürprize açık” diyerek 2018’e de hazırlıklı olduklarını söyledi

Fırtınalı havaların usta kaptanlarıyız

2017 Perakende Güneşi Ödülleri’nde ödül kazananlar bir araya geldi. ATÜ İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Pınar Şener Harput, Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Boyner Grup CEO’su Cem Boyner, Yataş Genel Müdürü Nevzat Yıldız, Hopi Genel Müdürü Onur Erbay, McDonald’s İnsan Kaynakları Direktörü Mehmet Büyükçolak ve McDonald’s Eğitim Yöneticisi Derya Teker hem 2017’yi değerlendirdi hem de 2018 hedeflerini paylaştı.

Perakende sektöründe 2016’da yaşanan zorlu sürecin ardından 2017’de çok hızlı bir büyüme yaşandığını, 2018’de temkinli olmakla birlikte pozitif bir beklenti içinde olduklarını açıklayan Cem Boyner, “Temkinli diyorum çünkü bu coğrafyada hiçbir veriye kalıcı olarak bakmayız. Her an değişebilir. Yeni bir formül, dikkat ve tedbirle büyümeyi, genişlemeyi garantilemeye çalışırız. Geçtiğimiz yıl perakende sektöründe büyümeler sert ve güçlüydü. Perakendeci aslında fırtına kaptanıdır, sakin su kaptanı değildir. Sektör her türlü sürprize çok hazır” diye konuştu.

Yatırımcıların yurt dışına yönelmesiyle ilgili de Boyner, “Türkiye pazarı doyum noktasına gelmedi. Türkiye’de çok ekmek var. Her iyi işin karşılığı var. Ancak yurt dışı için de çok doğru, çok stratejik bir zaman. Fırsatlar var, değerlendirmek hatta zorlamak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Yeni yıla yeni marka

En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü’nün sahibi Yataş Genel Müdürü Nevzat Yıldız, “Yataş mobilya sektörünün en büyük 2’nci grubu... Başlattığımız dönüşüm programının meyvelerini fazlasıyla aldık. 2016’da yaklaşık yüzde 54, 2017’de de yaklaşık yüzde 59 büyüdük. Türkiye’de şu anda 350, yurt dışında da 51- 52 mağazamız oldu. 2018 ile 2023 arasında yurt dışında en az 3 ülkede lider olma amacımız var. İran’da 14 mağazamız var ve şu anda en bilinen 2’nci markayız. Suudi Arabistan’da çok iyi gidiyoruz. Romanya’da 4-5 mağaza açma hedefimiz var. Bu yılki büyüme hedefimiz yüzde 50… Birebirde yüzde 28. Bu yıl Kasım ayında yeni bir marka çıkarmayı planlıyoruz. Geleneksel bir marka olacak. Bununla birlikte 2021 yılında yaklaşık 3 milyar ciro hedefimiz var” diye konuştu.
Krizler dinamik tutuyor
Yaşam Boyu Başarı Ödülü alan Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko da Türkiye’nin krizlere alışık olduğunu ve bu durumun sektörü dinamik tuttuğunu, sektörün her geçen gün büyümeye devam ettiğini belirterek, “Bizler çalıştıkça sektör büyüyecek. Bence Türkiye’nin ortamı şu an gayet iyi. Eylül’de Katar’da bir mağazamız açılacak. Fırsat oldukça yurt dışı yatırımlarımız da sürecek” dedi.
Hopi ile 27 otomobil
Boyner Grup tarafından hayata geçirilen Hopi’den de bahseden Cem Boyner, Black Friday’de 27 otomobil, Aralık ayında 10 binin üzerinde piyango biletinin satıldığını, 2018’de 300 milyon litre akaryakıt satmaya programlandıklarını açıkladı. Perakendeye Katkı Özel Ödülü’nü kazanan Hopi’nin Genel Müdürü Onur Erbay, Hopi’nin 5.6 milyon kullanıcıya, 130 üye iş yerine ulaştığını, bu yıl hedeflerinin 7.5 milyon kullanıcı, 170 üye iş yeri olduğunu söyledi. Erbay, 2017’de Hopi üzerinden 4 milyar TL’lik alışveriş yapıldığını aktararak, Hopi ile tek seferde 60 bin liraya varan alışverişler yapılabildiğini, yakında Vestel, Tekzen ve Vatan Bilgisayar’da da olacaklarını söyledi.
Gözümüz yurt dışında
2016’nın zor bir yıl olduğunu ancak 2017’de hızlıca toparlandıklarını söyleyen ATÜ İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Pınar Şener Harput, “2018 sürprizlerle dolu olacak… İstanbul’da yeni havaalanı açıldığında İstanbul mağazalarımızı kapatacağız. Yurt dışında büyümemiz devam ediyor. Gürcistan, Makedonya, Letonya, Ankara, İzmir, Gazipaşa çok iyi gidiyor. 2018 için gözümüzü yurt dışına çevirdik, ihaleleri takip ediyoruz. TAV’ın aldığı, duty freesini bizim işletmediğimiz havalimanları var. Oralarda olmayı hedefliyoruz. Hareketli bir yıl bizi bekliyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı