Gazete Vatan Logo

Fırtına uyarısı!

ABD'nin doğu yakasında etkili olan Arthur fırtınası, bazı bölgelerde, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'ndeki havai fişek ve şenliklerin ertelenmesine yol açtı

Fırtına uyarısı!

ABD'nin doğu yakasında etkili olan Arthur fırtınası, bir çok bölgede 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'ndeki havai fişek gösterileri ve şenliklerinin ertelenmesine neden oldu.

Miami'deki Ulusal Kasırga Merkezi'ne göre, perşembe günü geç saatlerde ve cuma günü Kuzey Karolina Outer Banks'ta etkili olacak kasırgadaki rüzgarın saatteki hızı 170 kilometreye ulaşacak.

Sandy'den sonra ABD'nin doğu kıyılarında etkili olan ilk büyük fırtına Arthur, bir çok Amerikalının tatil planlarını iptal etmelerine, bazı bölgelerde ise zorunlu tahliyelerin gerçekleştirilmesine neden oldu.

Fırtına nedeniyle Kuzey Carolina kıyısındaki bir çok köy ve kasabada 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'ndeki havai fişek gösterileri ve şenliklerinin ertelenmesine neden oldu. Maryland eyaletinin Ocean City tatil beldesindeki 4 Temmuz etkinliklerinin de cumartesi gününe ertelendiği duyuruldu. Bazı bölgelerde ise kutlamalar bir gün öne alındı.

Kuzey Karolina Valisi Pat McCrory, halkı fırtınaya karşı tedbirli olma konusunda uyarırken, 105 ulusal muhafız üyesinin, fırtınaya hazırlık ve güvenlik konusunda görevlendirildiğini, 400 eyalet askerinin de tahliye çalışmalarına yardımcı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Federal Acil Durum İdaresi Ajansı (FEMA) Direktörü Craig Fugate ise insanların tahliyesine odaklandıklarını bildirdi.