Gazete Vatan Logo

Fırtına geliyor !

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hemen tüm yurtta fırtına uyarısı yaptı

Meteoroloji hava sıcaklıklarının da azalacağını ve etkili yağış olacağını, iç bölgelerdeki yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını bildirdi.



Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre İç Anadolu'nun Güney ve Doğusu (Ankara, Konya, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman, Kayseri), Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli)'de fırtına etkili olacak. Bu gece yarısına kadar etkisini gösterecek fırtınanın çatıları uçuracağı,ağaç ve direklerin devrileceği, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine yolaçacağı bildirildi. Yine Marmara bölge geneli ile zamanla Kuzey Ege Kıyıları (İzmir, Manisa, Akhisar, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit İlçeleri)nde de yarın geceyarısına kadar fırtına olacağı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması gerektiği belirtildi.

-GENEL DURUM-

Meteorolojiden yurdun geneline ilişkin hava tahmini ise şöyle:

"Halen yurdun iç ve batı kesimlerinde devam eden yağışlara ilave olarak, bu gece saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yarın (Pazar) yurdun büyük bir bölümünde, genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın doğusu (Bursa ve Bilecik çevreleri başta olmak üzere), İç Ege (Afyon, Uşak ve Kütahya), Göller yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük) ile Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor.

Pazar günü görülecek yağışların; Marmara’nın kuzeydoğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova), Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu), Orta Karadeniz (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve Merzifon), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri), Doğu Anadolu’nun batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş) ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yarın (Pazar) iç ve batı bölgelerde, hafta başında tüm yurtta hissedilir derecede (5 ila 7 derece) azalması bekleniyor.

Bugün (Cumartesi) özellikle güney ve iç bölgelerde etkili olan lodos fırtınasının yarın (Pazar) etkisini kaybedeceği, ancak Marmara ve Kuzey Ege kıyıları başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde poyrazın kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış, bu akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batısında etkisini sürdürecek lodos fırtınası ile yarın (Pazar) kuzeybatı kesimlerdeki kuvvetli poyrazın oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (Baca zehirlenmeleri, çatı uçması, lokal su baskını, iç bölgelerde beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışının şehirlerarası ulaşımda neden olabileceği olumsuzluklar) tedbirli olunması gerekmektedir."

Haberin Devamı