Gazete Vatan Logo

FIRTINA-2 için seri üretim kararı!

Fırtına obüslerinin büyük başarı elde etmesi sonucunda yerli üretimde yeni hamleye imza atıldı. TSK FIRTINA-2'ler için talimatı verdi.

FIRTINA-2 için seri üretim kararı!

TSK'nın en önemli ateş güçleri arasında yer alan ve terör örgütlerine karşı hem yurtiçi hem de sınırdışı operasyonlarda aktif olarak kullanılan T-155 Fırtına Obüslerinin 2. versiyonlarının üretilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

ASELSAN tarafından üretilen ve 2004 yılında envantere giren T-155 Fırtına obüslerinin yeni nesilleri için harekete geçildi. Yerli olarak üretilen ve Türkiye'nin en önemli askeri projelerinden biri olan Fırtına Obüsleri terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor.

Katıldığı operasyonlarda büyük başarı sağlayan Fırtına Obüsler Türk mühendislerince geliştirilen, yüksek ve alçaktan mermi atabilen kısa namlulu bu toplar, otomatik atış kontrol ve mermi doldurma sistemlerine sahip. Fırtına obüsünün en önemli özelliğini farklı namlu açılarından art arda yaptığı 3 atışı hedefe aynı anda ulaştırabilmesi oluşturuyor. Bu özellik Fırtına obüsüne 3 obüsün atış gücünü tek başına karşılayabilme imkanı sağlıyor.

YENİ NESİL FIRTINA OBÜSLER GELİYOR

Fırtına Obüsleri yeni modelinin üretimi konusunda Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda çalışmalar sürüyor. Fırtına 2 olarak adlandırılan proje kapsamında üretilecek yeni modelin atış hızı ve menzili arttırılacak. TSK'nın yeni isteklerine göre modernize edilecek olan Fırtına Obüsleri daha gelişmiş sistemlere sahip olacak ve üzerinde ASELSAN üretimi SARP silah sistemin de yer alması bekleniyor.

Haberin Devamı

YIL SONU SERİ ÜRETİME GEÇİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin daha gelişmiş obüs ihtiyacı için tasarlanan Fırtına 2, bu yıl sonuna doğru seri üretime geçecek.

SARP SİLAH SİSTEMİ NEDİR

????????????

SARP, (Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi) taktik kara araçlarında ve sabit tesislerde hava ve kara tehditlerine ve asimetrik tehditlere karşı kullanılan bir sistemdir.

Harekat ihtiyacına uygun olarak sisteme, farklı silahlar takılabilmektedir. Gece ve gündüz gözetleme, hedef tespit ve takip imkânı sağlayan SARP Sistemi, gelişmiş uzaktan komuta yetenekleri ile kullanıcı personelin güvenliğini en üst seviyeye taşımaktadır. (Haber7)

Haberin Devamı