Gazete Vatan Logo

First Lady’nin pabucu yüzde 100 yerli çıktı

Hayrünnisa Hanım’ın Christian Louboutin olduğu söylenen kırmızı tabanlı pabuçları Fransız değil, yerli malı çıktı

Christian Louboutin değil Nurettin Sabri Celik!Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Hanım’ın Christian Louboutin olduğu söylenen kırmızı tabanlı pabuçları Fransız değil, yerli malı çıktı. First Lady’nin ayakkabılarını, ünlü markalardan esinlenerek kendi tasarımlarını yapan ve markasını da isminin ilk harflerinden yaratan Nurettin Sabri Çelik’e ait Nursace’den aldığı açıklandı. Hayrünnisa Hanım’ın geçen hafta Pakistan gezisinde giydiği kırmızı tabanlı pabuçlar büyük olay yaratmıştı. Gazetelerde ayakkabıların ünlü Fransız modacı Christian Louboutin’e ait olduğu ve 450 euro’dan satıldığı haberleri çıktı. Ancak bu haberler ayakkabıların yerli üreticisi Nursace tarafından dün yalanlandı. İddiaya göre Hayrünnisa Gül, haberlerin ardından yardımcısına ayakkabıları aldığı mağazanın sahibi Nurettin Sabri Çelik’i arattı ve çok üzgün olduğunu bildirdi. Bunun üzerine de Nursace Hayrünnisa Gül’e ait faturayı da ekleyerek basına bir açıklama yaptı.

450 euro’ya değil 270 YTL’ye aldı

Buna göre First Lady Hayrünnisa Gül, 21 Kasım 2007 günü Nişantaşı’ndaki Nursace Mağazası’na akşam saat 20.30’da gelerek ayakkabıları 270 YTL’ye satın aldı. Bayan Gül’ün gittiği Nişantaşı mağazasının müdür yardımcısı Barış Benligölge, “Hanımefendi zaten bize zaman zaman gelir ve ayakkabılarımızı alır. Özellikle Cumhurbaşkanımızın Dışişleri Bakanı olduğu dönemde daha sık gelirdi. Şimdi korumalarla geliyor. O gün akşam saatlerinde tam mağazamız kapanmak üzereyken geldi. Önce rugan çizme almak istediğini söyledi. Bir iki model giydi. Ancak tam olarak istediği model olmadığını söyledi. Ayakkabılarımızı gördü ve hemen karar verip aldı. Zaten kendisi çok kararlı bir müşteridir. Kafasında her zaman ne almak istediği bellidir.“
“İndirim yok mu” diye sordu
“İndirim olup olmadığını sordu. Biz de özel müşterilerimize yaptığımız yüzde 10 ikramı kendisine de yaptık” dedi. 299 YTL olan ayakkabılar, Hayrünnisa Hanım’a 270 YTL’ye verildi. Kredi kartıyla alışveriş yapan Bayan Gül, istediği çizmenin de modelinin tarifini verdi.”

Nursace Halkla İlişkiler ve Reklam Yetkilisi Ayça Özışık da, kırmızı tabanların öncüsünün Christian Louboutin olduğunu ancak artık herkesin kullandığını söyledi: “Biz bu tabanları İtalya’dan getirtiyoruz. Kırmızı taban çalışan başka firmalar da var. Tabanlarımız İtalya’dan ancak ayakkabılarımız yüzde 100 yerli malı.”

Abidas da var Kamasonic de!

Taklİdİn en çok olduğu dünyanın ilk 5 ülkesinden biriyiz. Paul&Shark, Lacoste, Burberry gibi markalar Türkiye’de taklidi en çok yapılan markalar arasında. Türkler dünyaca ünlü markaların taklitlerini yapmanın yanı sıra, İtalyan ve Japon markası sanılabilecek isimler üretmekte de uzman. İtalyanca’yı çağrıştıran isimler tekstil ve ayakkabıda daha sık kullanılırken, Japonca’yı çağrıştıran isimler ise elektronikte tercih ediliyor. İşte bazıları: n Balizza (hazır giyim), n Yumatu (Yusuf Mahmut Tuncer’in kısaltması, elektronik markası) n Lumberland (Lumberjack) n Timberjack (Timberland), n Abidas (Adidas), n Sqny ve Sunny (Sony), n Kamasonic (Panasonic), n Age (ACE çamaşır suyu), n Kerem peynir (Krem peynir) n Finetiks (Kinetix), n BulgurKing (çiğ köfteci-Burger King), n Rizelli (İtalyan markası gibi ama Türk tekstil markası, sahibi de Rizeli), n Ferre (Ferze), n Farrari (Ferrari), n Hike (Nike), n Kuma (Puma).

Sosyetenin tercihi

1994 yılında faaliyete geçen Nursace, İtalyan markasını çağrıştırsa da kurucusu Nurettin Sabri Çelik’in isminin ilk hecelerinden yaratılmış. Birçok modeli kendisi çizen Çelik, tasarımlarında Christian Louboutin, Versace gibi ünlü Fransız ve İtalyan markalarından esinleniyor. Bu nedenle de sosyete ve sanatçılar tarafından tercih ediliyor. Yılda 150 bin çift ayakkabı üreten Nursace’nin Bursa’da ve İstanbul’da Bağdat Caddesi, Laleli, Bakırköy, Cevahir, Beyoğlu, Nişantaşı ve Güngören Kale AVM’de şubeleri var.

Haberin Devamı